Norcolut-Utrogestan. Mi a különbség? Tényleg mind a kettő segíti a beágyazódást?
Én a Norcolutot arra kaptam, hogy meghozza a vérzésemet 3 kimaradt nap után. Utrogestant meg terhességmegtartásra kaptam. Szerintem teljesen más a kettő.
Saját eszedtől szerintem egyiket se kezd el szedni, csak ha orvos írja fel.
Igen, progeszíteronkészítmény mindkettő, de akkor is elég kemény szerek. én nem mernék csak úgy bevenni belőlük orvos tudta nélkül.
Ezt találtam:
Régóta alkalmazunk szintetikus progeszteronkészítményeket ciklusbeállításra, kívánt terhesség megtartására, vérzéscsökkentésre (Norcolut, Duphaston, NETA, Provera). Ezek szájon át adhatók, nehezebben bomlanak le, mint a természetes progeszteron. Hüvelyi alkalmazás esetén (Utrogestan) a méhben hamarabb és nagyobb mennyiségben kimutatható, mert a hüvely és méh között speciális ellenáramlásos keringés van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!