Alaphő mérése szájban vagy hüvelyben?
Harmadik hónapja mérem az alaphőmet hüvelyben, digitális lázmérővel. Múlt héten a nőgyógyászom azt mondta, mérjem szájban klasszikus lázmérővel, mert az pontosabb. Azóta mérem hüvelyben és szájban is, de nagyon nagy az ingadozás. Most tartok az akt. ciklus 7. napján. Az elmúlt hét értékei:
hüvelyben, digitális hőmérővel: 37; 36,6; 36,6; 36,5; 36,5; 36,6; 36,5
szájban, klasszikus lázmérővel: 36,9; 36,7; 36,4; 36,4; 36,6; 36,7; 36,5
Mi okozza, hogy szájban mérve sokkal nagyobb ingadozás figyelhető meg, miközben hüvelyben viszonylag stabil volt a hőm az elmúlt héten? 5 perc után olvasom az eredményt, minden reggel ugyanabban az időben.
minden reggel hüvelyben méred? ezt honnan szedted? :)
ezt olvasd át, ha nem akarod szájban mérni akkor hónaljban mérd, de hüvelyben teljesen felesleges ;)
Nem ugyanazt használom, hüvelyben digitális, szájban klasszikus.
Több oldalon - többek közt a fertineten - olvastam, hogy hónaljban mérve pontatlan ("A testhőmérsékletet szájban, hüvelyben és végbélben is mérhetjük (de higiéniai és méréstechnikai okokból mindig ugyanott mérjünk!). A hónaaljban történő mérés pontatlan.), ezért kezdtem hüvelyben. Egy hete mérem szájban és hüvelyben is, csak nem értem, miért a nagy különbség.
Lehet, nem kellene ennyire rágörcsölnöm a témára...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!