Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Szerintetek hogy van most ez...

Szerintetek hogy van most ez a ciklus? Tudnátok segíteni? Én már nem értem az egészet.

Figyelt kérdés

Volt egy missed ab-om február 21-én. A dokim UH-s kontroll után azt mondta, elég az első mensit kivárni, és próbálkozhatunk. A műtét után pontosan 7 héttel, április 11-én az meg is jött. Mivel a missed miatt halvány fogalmam sem volt, hogy alakul a ciklusom, használtam ovuteszteket a 15. naptól. Nem sokat segítettek, mert mind a 4-en elég erős volt a 2. csík, az első kettőn kimondottan erősebb a kontrollnál, a másik kettőn nagyjából ugyanolyan. Én ezt úgy értelmeztem, hogy a 2. volt pozitív, tehát a következő napon volt ovu, ami április 28-án volt. Eszerint ugye május 12-én volt a nemvárt napja, mivel ovu 14-15 nappal a következő mensi előtt van elvileg. Nem jött meg, de negatív a terhességi teszt 13-án reggel. Ilyenkor mi van? Rossz volt az ovuteszt? Később volt ovu? Még akár sikerülhetett is a baba? Én már letettem róla a teszt miatt. Ti mit gondoltok? Néha feszül alul a hasam nagyon, és hatalmasra (minimum duplájukra) dagadtak a mellbimbóim és pirosak, időnként szúrnak, pedig premens tüneteim sose voltak, ilyet csak januárban tapasztaltam, mikor terhes lettem, szóval nem tudom, mi lehet. Ja, még annyi, hogy a terhesség előtt nem volt ritka nálam a 35 napos ciklus sem.

Köszönöm előre is a segítségeteket!

2014. máj. 14. 00:44
 1/10 anonim ***** válasza:
Egyrészt próbálj megnyugodni, másrészt pár nappal később tesztelj. Neked nincs fizikai tüneted ovukor? Nyálkás folyás, ami csak pár napig tart.
2014. máj. 14. 07:01
 2/10 anonim ***** válasza:

Egy missed ab es egy szülés is megváltoztathatja a ciklusodat.(nekem pl szülés utan hosszabb lett).

Ha az ovu teszt pozi volt,akkor tuti volt peteérésed,és ez a lényeg!

Lehet 1-2nappal később volt a beagyazodas,es azert nem mutatta meg.

Tesztelj ujra,ha nem jon meg!sok sikert!

2014. máj. 14. 08:14
 3/10 anonim ***** válasza:

Utolsó válaszoló!

"Ha az ovu teszt pozi volt,akkor tuti volt peteérésed,és ez a lényeg! " - ez a mondatod abszolút helytelen, mert attól, hogy emelkedettebb az LH a szervezetben, még nem biztos, hogy meg is történik a tüszőrepedés. Sőt, a túl magas LH-szint PCOS-re is utalHAT, ami meg kifejezetten gátolja a teherbeesést.

Szerintem iszonyat korai egy menstruáció után újra próbálkozni. Ez egy műtét volt, a szervezetnek kell a regenerálódás, a hormonokról nem is beszélve. Nekem a második vetélésem végződött műtéttel, az orvosom fél évig szigorúan megtiltotta a teherbeesést (igaz, nálunk a kivizsgálások miatt kellett várni, hiszen több vetélésem volt).

2014. máj. 14. 10:50
 4/10 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Èn abból indultam ki,hogy a kérdező mivel mar volt terhes(és talán könnyen sikerült neki!) nem pcos stb.

Ez alapjan jó,hogy az ovu teszt peteerest jelzett,mert ezek szerint a missed ab utan visszaállt a szervezete!

A tuszorepedes elmaradását csak uh.al lehet pontosan megállapítani,au igaz hogy ez előfordulhat.

Nekem sok Ismerősömnek tanácsolta hasonló keppen a dokija,es elsőre sikerült is a baba.Nem hiszem,hogy a kérdező rosszul teszi,hogy mar most belevágtak!

2014. máj. 14. 12:08
 5/10 A kérdező kommentje:

Nincs PCOS-m, se más bajom, mindig minden hónapban volt menzeszem rendesen, makkegészséges vagyok, legutóbb elsőre összejött a baba. Konrétan elhatároztuk, és két hét múlva pozi volt a teszt.

A dokim megnézett UH-val, és ez alapján mondta, hogy nyugodtan próbálkozhatunk, főleg, mert korábban se a tapadással volt a gond, olyannyira nem, hogy meg se indult a vetélés egyáltalán, egy csepp vér, görcs nem volt, annak ellenére, hogy 3-4 hete nem éltek a babák. Azt mondta, ez a 3 hónap egy elavult szakmai sztenderd, mostanra az új szakirodalmakban is csak egy mensit javasolnak. Amúgy 3 hónapot szoktak mondani más orvosok, mivel nem jött meg hamar a mensim, 2 majdnem letelt, mire próbálkozni kezdtünk.

Na mindegy, nem ez a lényeg :) Szerintetek akkor lehetséges, hogy rosszul mutatta a teszt, és nem akkor volt ovum? Tojásfehérjés nyákot amúgy én van, hogy látok, van, hogy nem. Januárban pl. nem láttam, mégis volt peteérésem, 2 is, mert kétpetéjű ikrek sikerültek akkor.

2014. máj. 14. 12:30
 6/10 anonim ***** válasza:

Akkor most is gyorsan fog menni,nyugi:-)

Ha tudnál hőmérőzni,az lenne a legjobb!Abbol pontosan tudnád mikor van ovud!

Nekem sem mindig van ovus nyakom,sőt előbb van 1-2nappal,mint az ovum.

Mindenképp Tesztelj ujra,ha nem jon meg,mert lehet később fogant a baba,ha van.

Sok sikert! Írjal majd!

2014. máj. 14. 12:49
 7/10 anonim ***** válasza:

3-as válaszoló vagyok!

Nekem a missed ab után kiderült a PCOS úgy, hogy rendszeres, 28-30 napos ciklusaim voltak előtte is, meg nagyjából utána is. Még peteérésem is volt, sőt, tüszőrepedés is, csak hogy kb. 7-8 pete érett, nem megfelelő minőségben. Emellett súlyos IR-t is diagnosztizáltak. Tehát a PCOS nem feltétlenül jár egyértelmű tünetekkel. Mindemellett a PCOS alapvetően anyagcsere-zavaron alapul, ami kihat a hormonháztartásra is. Ezt pedig egy terhesség, vagy akár egy szülés, vagy műtét is erősen fel tud borítani. Nem vészmadárkodni akarok, csak próbálom azt sugallni, hogy annak, hogy első próbálkozásra nem sikerült, ezer és egy oka lehet. Lehet egészen triviális ok (pl. egész egyszerűen rosszkor voltatok együtt), de lehet sokkal "súlyosabb" is ennél. Azért az idézőjel, mert nyilván bármi kezelhető, főleg, hogy már volt terhességed.

Mindemellett én azt javasolnám, hogy hagyd a francba az ovutesztelést, mert erősen tájékoztató jellegű csak az eredménye. Én hőt mértem, abból láttam, hogy mikor volt peteérés, mikor emelkedett a hő, emelkedett-e egyáltalán stb. Ennek csak az a hátránya, hogy általában csak utólag mutatja a peteérést, viszont ha figyeled a tested jelzéseit, biztosan be tudod lőni ovuteszt nélkül is.

2014. máj. 14. 15:42
 8/10 A kérdező kommentje:

Nincs PCOS-m, ez tuti biztos, az orvosom szerint semmi bajom.

Nem azon vagyok kétségbeesve, hogy most esetleg nem jött össze elsőre, tudom, hogy van ilyen csak úgy, akkor is, ha mindenki egészséges, és jókor vannak együtt. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy lehetséges-e, hogy hülyeséget mutatott az ovuteszt, és mégis később volt peteérésem, merthogy ha tényleg akkor lett volna, menzesznek már kellene lennie, nem? Soha nem használtam még ovutesztet (most már nem is fogok), most is csak azért, hogy lássam, hogy alakul a ciklusom a műtét után. Hát, nem láttam :D

2014. máj. 14. 17:06
 9/10 anonim ***** válasza:
Igen, én is most nyúltam először ovuteszthez és utoljára. napig pozi volt, utána már nem akartam tovább idegesíteni magam. Viszont a hőmet is mértem, az egyértelművé tette a dolgokat. Minden nagyon szép rajta, így különösen rosszul esett, hogy megjött... Én februárban vetéltem el.
2014. máj. 19. 12:15
 10/10 anonim ***** válasza:
4 napig, bocsi
2014. máj. 19. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!