Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Árthat a kávé a babának?

Árthat a kávé a babának?

Figyelt kérdés
A cigit letettem rögtön,ahogy megbeszéltük,hogy jöhet a baba. Múlt héten pozitív lett a tesztem. Próbáltam kávé nélkül,de akkor a fejem fáj egésznap, így inkább reggelente megiszok egy gyengébb kávét és csak napi egyet. Van aki kávézott terhesség alatt?
2018. febr. 13. 07:44
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
79%

Nekem szükségem van reggel egy nagyon gyenge kávéra, így is csak 100/50 a vérnyomásom, semmit nem bírok csinálni nélküle. Megpróbáltam, de nem ment, meredeken zuhant a munkahelyi teljesítményem is (most se az igazi, a gyenge az tényleg gyenge most) :(

Egész életemben alacsony volt a vérnyomásom, nem a kávé elhagyása miatt van; de nélküle nem tudok se dolgozni, se semmi mást csinálni... Az orvos szerint ennyi nem árt. Nekem sajnos vannak kétségeim :/

2018. febr. 13. 07:49
 2/19 anonim ***** válasza:
68%
Napi két könnyű kávéig nem árt, ha azelőtt is kávéztál! Azaz pár csepp kávé sok tejjel. De ha feketekávét innál akkor pedig egyet!
2018. febr. 13. 07:51
 3/19 anonim ***** válasza:
70%
Orvosom azt mondta, hogy az alacsony vérnyomás okozta "kvázi éber kóma" jóval károsabb a magzatnak, mint egy kávézó ám egészséges vérnyomású anya. Amúgy sokan élünk abban a hitben, hogy a kávé káros, de kutatások kimutatták, hogy pont az ellenkezője :) terzesen a napi 1 csésze minden, csak nem ártalmas!
2018. febr. 13. 07:52
 4/19 anonim ***** válasza:
26%

Napi egy gyenge kávé nem árt.

Többet viszont ne! Főleg arra figyelj, hogy egyszerre ne vigyél be nagy mennyiségű koffeint. Inkább felezd meg a reggeli kávé adagod, és idd meg egy óra eltéréssel.

Kávé függő vagyok, nagyon nehéz volt lemondani a napi több kávéról. Sokat segített a koffein mentes változat. Munkahelyen is csak Macikávét ittam. A szoptatás alatt is: jó tejszaporító.

Sokszor is a koffeinre van szükség, csak magára a kávézás szertartására. Ilyenkor egy koffeinmentes tea is ugyanolyan jól esik.

2018. febr. 13. 07:55
 5/19 anonim ***** válasza:
81%

Igen, végig kávéztam.

Minden reggel egy kotyogóst. Semmi baja nem lett a gyereknek tőle.

2018. febr. 13. 08:03
 6/19 anonim ***** válasza:
71%

Nekem az elején nem esett jól, kavargott a gyomrom tőle, azért nem ittam pár hónapig.

Aztán visszaszoktam rá, alacsony amúgy is a vérnyomásom, az elején is rámfért volna, csak hát minek ittam volna ha rosszul esett.

2018. febr. 13. 08:11
 7/19 anonim ***** válasza:
64%
Alacsony vérnyomásra a doki még mondta is, hogy igyak gyenge kávét, én napi szinten ájultam el az alacsony vérnyomástól és fejfájás... Kávé után tűrhetőbb lett az állapot, csak szédültem, ájulás nélkül.
2018. febr. 13. 08:13
 8/19 anonim ***** válasza:
58%

Szerintem is nem a kávé árt, hanem a vérnyomás-ingadozás. Ha csak megszokásból iszod a kávét és úgy érzed, ezért fáj a fejed nélküle (bár mostanában mindenkié fáj a környezetemben, annyi front követi egymást), megpróbálhatod egyre jobban hígítva fokozatosan elhagyni. Vagy próbálkozhatsz zöld teával is, elvileg az nem annyira hirtelen pörget fel és hosszabb hatású.

Én speciel nem szeretem a kávét (ráadásul tejet sem ihatok), de koraterhesen olykor olyan alacsony volt a vérnyomásom, hogy muszáj volt extra sok cukorral magamba erőltetni, különben elájultam voltam és így is volt, hogy fekve is forgott a plafon. Szóval ez esetben inkább a kávé :)

2018. febr. 13. 08:21
 9/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! ☺ szerintem ettől gyengébben már nem ihatom, fél kk nescafe és 2dcl tej
2018. febr. 13. 08:25
 10/19 anonim ***** válasza:
64%
Kávéra voltam ítélve minden babánál! 90/60,80/50 vérnyomással. Napi 3! Gyenge kotyogós kávé! :D
2018. febr. 13. 08:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!