Árthat a kávé a babának?

Nekem szükségem van reggel egy nagyon gyenge kávéra, így is csak 100/50 a vérnyomásom, semmit nem bírok csinálni nélküle. Megpróbáltam, de nem ment, meredeken zuhant a munkahelyi teljesítményem is (most se az igazi, a gyenge az tényleg gyenge most) :(
Egész életemben alacsony volt a vérnyomásom, nem a kávé elhagyása miatt van; de nélküle nem tudok se dolgozni, se semmi mást csinálni... Az orvos szerint ennyi nem árt. Nekem sajnos vannak kétségeim :/

Napi egy gyenge kávé nem árt.
Többet viszont ne! Főleg arra figyelj, hogy egyszerre ne vigyél be nagy mennyiségű koffeint. Inkább felezd meg a reggeli kávé adagod, és idd meg egy óra eltéréssel.
Kávé függő vagyok, nagyon nehéz volt lemondani a napi több kávéról. Sokat segített a koffein mentes változat. Munkahelyen is csak Macikávét ittam. A szoptatás alatt is: jó tejszaporító.
Sokszor is a koffeinre van szükség, csak magára a kávézás szertartására. Ilyenkor egy koffeinmentes tea is ugyanolyan jól esik.

Igen, végig kávéztam.
Minden reggel egy kotyogóst. Semmi baja nem lett a gyereknek tőle.

Nekem az elején nem esett jól, kavargott a gyomrom tőle, azért nem ittam pár hónapig.
Aztán visszaszoktam rá, alacsony amúgy is a vérnyomásom, az elején is rámfért volna, csak hát minek ittam volna ha rosszul esett.

Szerintem is nem a kávé árt, hanem a vérnyomás-ingadozás. Ha csak megszokásból iszod a kávét és úgy érzed, ezért fáj a fejed nélküle (bár mostanában mindenkié fáj a környezetemben, annyi front követi egymást), megpróbálhatod egyre jobban hígítva fokozatosan elhagyni. Vagy próbálkozhatsz zöld teával is, elvileg az nem annyira hirtelen pörget fel és hosszabb hatású.
Én speciel nem szeretem a kávét (ráadásul tejet sem ihatok), de koraterhesen olykor olyan alacsony volt a vérnyomásom, hogy muszáj volt extra sok cukorral magamba erőltetni, különben elájultam voltam és így is volt, hogy fekve is forgott a plafon. Szóval ez esetben inkább a kávé :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!