Terhesség esetén a terheléses vércukor eredmény értékek milyen határon belül jók? Védőnőm azt mondta hogy 7 felett már rossz.
Kedves 10-es!
Az remek akkor. Akkor már csak egy dolgot nem értek, miért nem lehetne egységesíteni a terhesgondozást? Mert ezek szerint valaki feltesz egy egyszerű kérdést és kap 1000 választ és mégse jó, mert neki 1001.-et mond az orvosa.
Nem vitatkozni szeretnék, csak a tapasztalatomat írtam le, és akkor tartozom egy elnézésttel is.
Kedves Ditta!
Semmi gond nincsen ebből ez már kitapasztaltam, hogy sajnos nincsen mindenre jó egységes válasz az ország határain belül.
Van egy kismama akivel napi szinten tartom a kapcsolatot, mert egy napra vagyunk kiírva, csak más megyében lakunk egymástól kb 150 km-nyire. Eddig alig volt olyan dolog ami egyezett nálunk vizsgálatok, orvosok, védőnők, szabályok terén...
Szóval az ember megpróbálja (sokszor sikertelenül) kibogarászni, hogy akkor most mi is vonatkozhat rá.
Jó több ember hozzászólását is elolvasni, mert ki tudja hogy melyik ledz az adott térségre is igaz.
2011-ben korai OGTT 2 órás eredmény 7,1, a 24 hetesen elvégzett 2 órás 7,2 nem küldtek sehova.
Most korai OGTT 2 órás 5,5 és terhes cukorgondozóba küldtek ahol megmondták semmi bajom nincs.
Szóval én már nem tudom xD
"Akkor ez valószínű az ország egyes területein is másként van."
Ez nem területfüggő, hanem korfüggő. Ti., hogy mikor végzett az illető orvos. A gyógyszeripar folyamatosan csökkenti az általa kritikusnak ítélt mértéket, hogy minél előbb elkezdhesse adagolni a gyógyszert. Csakúgy, mint a koleszterinnél.
Szia!
Salgótarján. Cukros terheléses vizsgálat 2 órás eredménye nem lehet 7,8 felett (a kiflis, tejes vizsgálatnál nem tudom, mi a helyzet). Nekem 9,2 lett. 180 grammos CH diétát kellett tartanom. Ez 4 éve volt. Kislányom és én is jól vagyunk, vércukor rendben, tudatosan ellenőrizzük :D
Boldog babavárást és jó egészséget Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!