Miért van az, hogy az eutanázia nem megengedett az abortusz meg igen?
"Nekem egy magzat élete is ugyan olyan érték mint egy megszületett ember"
na ez egy orbitális baromság.
Ha választani kellene egy 2 hós magzat és az édesanyád/testvéred közt, kit választanál? Azt hiszem, erre gondolkodás nélkül tudja mindenki a választ.
SZóval nekem ne magyarázza meg senki, hogy ugyan olyan. Persze, lehet szeretni, nem mondom, hogy nem. De közel sem ugyan az!!!
Köszönöm a válaszokat!
Én akkor tartom elfogadhatóbbnak az abortuszt, ha a gyermek nemi erőszak végett, vagy betegen születne meg... De az elfogadhatatlan amikor felelőtlen ostoba libák egymásnak adják a kilincset az orvosnál, hogy minél hamarabb kikaparják belőlük a magzatot...í
Az eutanázia persze akkor humánus, ha a beteg beleegyezik. vagy följogosít valakit, hogy az élete felett döntsön...ha bármelyik rokonom betegség vagy baleset során kómába kerülne, vagy hasonló és nekem kéne döntenem, inkább megszabadítanám a fájdalomtól.
Szerintem sokkal humánusabb egy injekció által örök álomba szenderülni, mint úgy meghalni, hogy kikaparnak egy l..tyóbol.
De ez csak az én véleményem, nem ítélkezem...
Az abortuszban egy hús-vér eleven magzatot tépnek szét, fejeznek le, majd szívnak ki darabjaiban az őt eláruló "anya" méhéből.
Ezen felül e szörnyű halál által megfosztják mindentől, amit az élet számára kínált (volna).
Édesanya és magzat-ember között nem kell választani, tök fölösleges ilyen demagóg ál-valósággal előhozakodni.
Az ember élethez való jogát pedig nem az szabja meg, ki mennyit tett le az asztalra, vagy kit mennyire szeretnek, hanem az a puszta tény, hogy megfogant.
Aki ezt nem tartja tiszteletben, az különbséget tesz ember és ember között, amivel olyan kényes ösvényre lép, amin az emberiség már sokszor halálosan megégette magát.
Arról nem beszélve, hogy aki nem képes szeretni a saját magzati életét élő gyermekét, az nem tudom, milyen ember...
Ha komolyan érdekel az eutanázia, olvasgass szakirodalmat (ne netes bulvárt). Kiderül belőle, hogy a betegek a fájdalmat nem akarják, nem a meghalást akarják. Igazából normális fájdalomcsillapítással, emberhez méltó kíséréssel el lehet kerülni az eutanáziát. Ajánlom pl. a magyar vonatkozásban Polcz Alaine-t (ő honosította meg a Hospice-t), meg jó ez a könyv is:
Ha az abortusz-téma komolyan érdekel, nagyon jó Singer Magdolnától az Áldatlan állapot.
Köszönöm szépen!
Annyira nem szeretnék belemerülni ebbe az abortusz dologba, mert egyszerűen borsódzik tőle a hátam, még így is, hogy fiú vagyok és nem érint semmilyen formában.
Kulfoldon elek eu dolgozom.
Sok eutnaziat lattam mar es bizony megertem azt aki ezt keri.
Gyogyithatatlan beteg nagy fajdalmakkal amin mar a morfium sem segit.
Azt aki heti 3x dyalizal es megis fullad szenved.
Akit a rak ugy megtamadott enni inni nyelni kakilni nem tud.
Azt aki emberhez melto modon akar tavozni sajat elhatarozasabol.
Valaki irta vissza lehet vele elni ez hulyeseg.
A protokol es a procedura nagyon nagyon bonyolult es jogilag szabalyozott.
Nem ugy megy reggel eldonti a beteg es delben mar meg is halt.
Tobb orvos psyhologus beszel a beteggel a dontes elott es minden faj csill kiprobalnak.(terminal sedatie) kizarolag akkor engedik ha gyogyithatatlan a beteg es szenved.
Soha nem ertettem hogy mondhat velemeny valaki errol ha meg eleteben nem talalkozott ilyen helyzettel es nem olvasott tanult rola csak kozhelyeket szajkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!