Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook


Kategória: Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása

A kérdés

Magyarországon miért kell családsegítőhöz meg védőnőhöz menni ha nem akarja megtartani a gyereket valaki?

Mondjuk van egy normális pár akik pl. nem akarnak már gyereket, és ilyen procedurát kell végigjárniuk.Külföldön sok helyen jóval egyszerűbb.

 2016-05-26 11:49  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
1 2 3
mert csak arra van abortusz ha nincs pénz gyerekre.
ha valaki nem akar gyereket akkor védekezzen, a törvény a magzatot is védi.

de persze, csak papíron, de át kell menni a procedúrán ahol megpróbálják lebeszélni a nőt, na meg nem tudom hogyan de megállapítják, hogy valóban indokolt

A válasz 59%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 79%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/26Időpont 2016-05-26 11:53 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nem csak arra van abortusz. A válsághelyzet is egy ok lehet. Lelki bajok ilyesmik.

# 2/26Időpont 2016-05-26 11:55 Privát üzenet
Azért kell elmenni védőnőhöz, hogy felvilágosítsa a normálist pár, akik nem akarnak gyereket, hogy mivel tudják megelőzni a későbbiekben kaparást. Hihetetlennek tűnik, de vannak, akik tényleg nem tudják az összefüggést a terhesség és a védekezés nélküli szex között.

A másik ok, hogy ez már Kelet-Európa, az emberek többsége konzervatív, és az abortusz társadalmi megítélése kb. olyan, mint a gyilkosságé, nem pediglen egy szemölcsleszedésé. Nem hiszek a konzervatív abortusztiltó törvényekben és nem ítélek el senkit emiatt (bár jómagam nem tudnám megtenni), de szerintem tudatosítani kell, hogy ez súlyos dolog, nem játék. Szóval ebben a részben egyetértek az itthoni gyakorlattal, igenis kelljen menni szakemberhez.

A válasz 82%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 75%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/26Időpont 2016-05-26 12:11 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nem normális egy pár sem, akik képtelenek védekezni és ahhoz, hogy nekik ne legyen semmiféle nehézségük, inkább megöletik a gyereket. Ja, hogy ők is voltak abban a fejlődési fázisban és szerintük nekik joguk volt megszületni, míg egy másik ember életét szenvtelenül feleslegesnek titulálják.

A válasz 31%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 54%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/26Időpont 2016-05-26 12:15 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Az abortusz kérdés vizsgálatánál tulajdonképpen két jog ütközik: az anya önrendelkezési joga és a magzat (embrió) élethez való joga. Nem szeretnék belemenni az alapjogok hosszas fejtegetésébe, de az önrendelkezési jog folyományaként a nőnek joga van a teste felett dönteni, így ahhoz is, hogy a már megfogant magzatot (embriót) elvetesse.
Ugyanakkor bár az embrió nem jogképes, az államnak mégis feladat védeni az ő életét is bizonyos keretek között.
Ezt a kollíziót a jogalkotó úgy oldotta fel, hogy biztosítja a nőknek az abortuszt, de csak bizonyos keretek között: megfelelő indok szükséges, időbeni korlátot szabtak, és eljáráshoz kötötték. A megfelelő indoknál az "anya válsághelyzete" eg olyan kategória, amibe tulajdonképpen minden belefér.
És akkor itt jutottam el a kérdésed lényegéhez: a családsegítőn való eljárás egy lépés az állam részéről a magzat életének védelmében. Egyrészt felvilágosítanak, hogy milyen lehetőségeid vannak az abortuszon kívül, másrészt a védekezésről is tájékoztatnak, hogy a jövőben elkerülhető legyen egy újabb abortusz (legalábbis elviekben ez a cél, a gyakorlatot nem ismerem).

A válasz 94%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 86%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/26Időpont 2016-05-26 12:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én se értem amúgy, ha valaki az abortusz mellett döntött, nyilván megvan az ő sajátos oka, hogy miért így döntött, nem értem miért kell el kezdeni győzködni és lebeszélni. Nekem ez totál erőszakos, nem szimpatikus, hogy helyettem akarják megmondani, hogy mit csináljak és nem tartják tiszteletben az ÉN saját döntésemet.
Abortusz pedig egyáltalán nem csak arra van, ha egy párnak nincs rá pénze. Érezheti valaki úgyis, hogy nem áll erre készen, nem akar gyereket. Lehet beteg a magzat, akkor is indokolt lehet az abortusz. Ha valaki védekezés mellett lett terhes, viszont nem akar gyereket stb stb. Nem tudhatjuk, hogy ki miért megy abortuszra, ráadásul a saját testével mindenki azt csinál, amit akar, ehhez igazából senkinek az égvilágon semmi köze.

A válasz 41%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/26Időpont 2016-05-26 12:38 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
#7 Sokan vannak akik nem biztosak benne. Téged nem lehetne meggyőzni, ahogy engem sem. Racionális vagyok, el tudom dönteni magam is, hogy képes vagyok felnevelni, megtartani, vagy sem. Vagy akarom-e egyáltalán.
Viszont akadnak olyanok is, akik tanácstalanok, nem igazán ismerik a lehetőségeiket, stb. Na ez igazából nekik van.

A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 7/26Időpont 2016-05-26 12:41 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Csak példákat írtam, de szerintem akkor is elavult, gáz ez a családsegítős,védőnős dolog.

# 8/26Időpont 2016-05-26 13:04 Privát üzenet
Alapvetően szerintem is túlzás ez a 2 látogatás, közben 3 nap gyakorlat. Egy egyszeri látogatás szerintem elegendő lenne, a legtöbb nő már úgysem fogja magát meggondolni és arra sincs statisztika, hogy vajon a 2 látogatás volt-e ami meggyőzte az adott nőket, akik nem mentek vissza/mentek el a műtétre,hogy mégis megtartsák a gyereket. Persze éreztetni kell, hogy ez mégis egy komoly dolog, nem egy foghúzás. Egy alapos elbeszélgetes sosem árt,némi felvilágosítás stb. Benne van az politika is, hogy minél több ember győzzenek meg, hiszen fogy a magyar.
Ráadásul védekezés mellett is lehet teherbe esni, így elég egyértelmű például, hogy az adott nő akart-e gyermeket vagy sem... Nem véletlenül szedte a tablettát, használt óvszert... Elenyesző a számuk, de nem 0!

A válasz 19%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 9/26Időpont 2016-05-26 19:03 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Akik anyagi okokból döntenek az abortusz mellett, lehet, hogy nincsenek tisztában az összes igénybe vehető segítségről, támogatásról, amikkel már lehet, hogy megoldhatók a gondjaik. Kapnak tájékoztatást a védekezésről, az abortusz esetleges egészségügyi következményeiről, illetve az, aki hajlik az örökbe adás felé, erről is kaphat információt.

Az itteni kérdésekből (főleg a tiniknél) elég jól látszik, mennyien hisznek a csodákban, mint ,,időben kiveszem", ,,vigyázunk", ,,most nem lehetek terhes", ,,egyszer belefér, más évekig rizikózik", és még lehetne sorolni... Legalább a következő abortuszt próbálják ezzel a lépéssel megelőzni.

A válasz 87%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 81%-ban hasznos válaszokat ad.
# 10/26Időpont 2016-05-26 20:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldéseKapcsolódó kérdések
Csak én nem értem miért kell kötelezően menni 2 alkalommal a családsegítőhöz?
Üdv, az abortusztablettárol szeretnék kérdezni egy két dolgot, Magyarországon legalizálták e már illetve hogyha nem, egy magánklinikán, körülbelül mennyibe kerül?
Hányadik héttől lehet megszakítani a terhességet? Létezik-e jelenleg Magyarországon az injekciós módszer?
Miért lett betiltva az abortusztabi használata Magyarországon?
Gyereknek mennyi az abortusztabletta vagy a mutetes abortusz magyarorszagon?
Magyarországon miért ítélik el ennyien az abortuszt?

Kérdések a Gyerekvállalás, nevelés rovatbólKérdések a Terhesség megszakítása rovatból
Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu