Mert a várandóssághoz/szüléshez szükséges ALAP vizsgálatokat végzik csak el. Az AIDS nem tartozik ezek közé.
2010. aug. 26. 19:04
3/27 anonim válasza:
Mi az, hogy nem tartozik hozzá? Azért enyhénszólva k.ibaszottul fontos dolog, hogy tudja egy ember, hgoy HIV+-e :-O Vagy csak én gondolom így? :-O
2010. aug. 26. 19:08
4/27 anonim válasza:
*Főleg akkor, ha terhes...
utolsó
2010. aug. 26. 19:14
5/27 anonim válasza:
Szia!
Gondolom, hogy lehet kérni az orvost, hogy kérje.
De azt hiszem pl. az én esetemben teljesen felesleges erre költeni a pénzt...:)
És talán nem én vagyok az egyetlen.
2010. aug. 26. 19:27
6/27 anonim válasza:
Hát én ilyet még nem hallottam.Negyedik babámat várom,és mindíg csináltak aids tesztet!(a leleteimen így van feltüntetve:HIV neg.)
A legelső vérvételkor már nézték,tehát amikor 7 hetes voltam.De ugyan ekkor nézték a hepatitist is.
35 hetes km.
2010. aug. 26. 19:51
7/27 anonim válasza:
Nem végzik el! Azért nem, mert csak a Magyarországon bizonyos fokú (nem tudok százalékot mondani) elterjedtségű betegségeket szűrik, mint pl. a hepatitis. Az AIDS itthon nem népbetegség, és nincs olyan szinten elterjedve, hogy szűrni kéne automatikusan.
2010. aug. 26. 19:58
8/27 anonim válasza:
A 35 hetes kismama vagyok.
Akkor nekem hogyhogy ez tök egyértelmű volt?
Első két gyermekemmel Budapesten jártam terhesgondozásra,harmadikkal Esztergomban.
Pozitív teszt,irány a doki,terhesség megállapítása,és teljes vérkép.Külön kis papírokon HIV,Hepatitis vizsgálat kérő.Vizelet stb,stb.
De akiket ismerek kismamákat,anyukákat,mindegyiknek automatikusan csinálták.
2010. aug. 26. 20:04
9/27 anonim válasza:
Biztos, hogy nem nézik meg, mert mi őssejtet rakattunk el, és ahhoz viszont kellett, de a vért külön le is vették. Az alap terhességi vizsgálatok között ez nem szerepel. Így az őssejthez a HepaB-t nem is vették le, mert annak az eredménye megvolt. Egyébként nem annyira olcsó mulatság megnézetni. 3 éve volt olyan 15.000 forint körül. Most nem tudom. Egyébként valóban azért nem szűrik, mert nem népbetegség Magyarországon. Egyébként ennyi erővel kellene drogot is nézni a kismamák vérében - hiszen az elszaporodottabb. Amennyiben valaki nem biztos abban, hogy fertőzött-e vagy sem, az magától is megcsináltathatja. Ugyanúgy, mint ahogy vérképet sem kizárólag akkor csináltat az ember, ha terhes.
2010. aug. 26. 20:20
10/27 anonim válasza:
Tuti nem nézik alapból--2 gyerekem van már, akkor sem. Most várom a 3.-at, pár napja hoztam el az eredményt-azon sincs :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!