32.hét: C2000 és baba feje nagyon lent. Meddig maradt bent a baba?
Sziasztok!
Ma vagyok 32.hetes kismama.
A mai nőgyógyászati vizsgálaton a dokim azt mondta, megrövidült a méhnyak, méhszáj zárt (C2000), azonban a baba feje nagyon lent van.
Tüdőérlelőt kaptam, illetve otthoni fekvés van előírva.
Volt valakinek hasonló tapasztalata?
Meddig maradt bent a baba? Nagyon megijesztett a dokim :(
Köszönöm, ha megírod a tapasztalatod!

válasza:Azért feküdj, hogy ne szülessen meg idő előtt.
Ne terheld tovább a méhszájat.
Azért kapod a tüdőérlelőt, ha mégis előbb születne mint kellene, akkor erős, érett legyen a tüdeje.
Nyugi!
Feküdj, pihenj!
Ilyenkor szokták javasolni, hogy az ágy végét érdemes kicsit megemelni, hogy ne terhelje a gravitáció a méhszájat. De ezt meg kell kérdezni az orvostól, mert lehet, hogy ez már nem divat.🙂

válasza:Nekem ugyan már a 35. héten volt vizsgálat, de addigra 1111 volt és már ki tudja mióta, előtte kb a 30. héten vizsgált. Én is pihentem, nehogy koraszülött legyen, aztán a betöltött 41. héten indították.
A másodiknál is elég hamar nyílni kezdtem, mondták mennyire lent van már a feje, na ő 41+2 napon magától indult.

válasza:36 hetesen a dokim azt mondta beindul lassan, mert nagyon lent van a feje, meg elkezdett nyílni a méhszáj.
40+2 hetesen azt mondta kap még a baba néhány napot de az indításról volt már szó. Igaz másnap beindult, de pár hetet elvoltam ilyen helyzettel azért :D
Kívánom, hogy legalább 4 hét legyen neked is. :)

válasza:Nekem 36 hetesen volt nagyon lent.(Előtte még faros volt, az előtt meg haránt.) Az összes doki fogta a fejét, hogy mennyire lent van. Az egyik azt mondta érzi a fejét a méhszáj vizsgálatnál. A szonográfus meg rá is írta, hogy rossz szonográfiai viszonyok az elhelyezkedése miatt. De azt mondták, semmit nem jelent ilyen szempontból.(Tök zárt voltam.)
40hetesen akartak indítani (nem emiatt). Bementem és elfolyt a vizem. Majdnem egy teljes napig vajúdtam, majd elakadtunk a tolófájásoknál. Nem ment lejjebb a gyerek, nem volt beékelődve a feje. Megcsászároztak.(Emiatt is.) Szóval ennyit erről.

válasza:

válasza:17 hetesen c2111
32 hetesen beilleszkedett a feje.
Én pihenni sem tudtam. 39+6ra szültem. Indították mert rossz lett az nst, magas volt a fiam pulzusa nagyon.
Nagyon köszönöm a válaszaitokat, mindenkinek ment a zöld kezecske! :)
Fekszek, pihenek folyamatosan, sajnos a feszítő érzés odalent fekve sem múlik :(
Reméljük a legjobbakat🙏🏻
Szia! 39+3-ra született meg a babám :)
37. hétig feküdtem, utàna mindent ugyanúgy csináltam (tornáztam is :D).
33.héten volt egy bacis fertőzésem, arra kaptam antibiotikumot, szerencsére időben elkaptuk azt is🙏🏻
Kapcsolódó kérdések:
Nemsokára menni fogok hozzá 20.heti genetikai ultrahanggal egybekötött 4D vizsgálatra. Érdeklődni szeretnék mennyire alapos? A nemét is biztosra megtudja állapítani? Sajnos idáig még csak tippelni tudtak a nemét illetően ,de már szeretnénk azt is tudni.
18.hétben vagyok, már 2 hete érzékelem a baba mozgását, de mostanra vált igen intenzívvé, már a párom is érzi az erősebb mozdulatokat. A környezetünkben néhányan furcsállták ezt, mert szerintük még korai, hogy ennyire érezhető legyen, de csináltam több videót is, amin...
Úgy érzem, hogy már nem bírom! A nőgyógyászom azt mondta, hogy a tizenharmadik héttől enyhülnek a terhességi tünetek, legalábbis ami a hányingert, étvágytalanságot illeti. Nos a nagy francokat. Reggel óta MINDENT kihánytam. :(( Szedek rá gyógyszert, de próbálom...
A 12.heti ultrahangon csak tippelni tudott az orvos és fiút tippelt. Azt mondta talán a következő ultrahangon megtudja mondani, de végül 16.hetin hiába nézte hosszasan nem mutatta meg magát teljesen..azt mondta bizonytalanul ,de ismét fiút mondana. Másnál is volt ilyen? Végül maradt kisfiú?
Remélem jól fogalmazok. Tehát nem valamelyik oldalán feküdt a hasatokban hanem pl háttal befele vagy arcal befelé. 31 hetes vagyok, eddig fejvégü volt, most teljesen elvesztettem a fonalat.... eddig tudtam merre van a popsija, lábai stb, most viszont olyan mintha...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!