30 hetes terhesen semmi anyai érzésem nincs.Semmi
kötődésem nincs a babához, a terhességhez,az egészet
tehernek érzem.Ez fog változni?Első baba,és nem olyan
nemű lett, mint amit vártunk. Gondolom ha vásárolni
kezdek megjön a kedvem az egészhez,ugye?
Nekem akkor jött meg amikor megszületett és már összehangolódtunk.
tegnapelőtt 14:46
Jézus gyere le! Szerencsétlen gyerek. Persze, a vásárlástól felébred benned az ősanya ... ja, nem!
tegnapelőtt 14:46
Ne haragudj, hogy megkérdezem, de akkor miért vállaltál gyereket? Persze, hogy fog, ha megszületik ezerszer rosszabb lesz. Én nagyon vágytam már a gyerekre és alig vártam, hogy a kezemben foghassam, mégis voltak olyan időszakok, főleg mikor kicsit volt, hogy nagyon nehezen bírtam, pedig volt segítség is bőven, viszont igazi többemberes baba volt mindig is
tegnapelőtt 14:47
Vagy fog, vagy nem fog, nem lehet tudni. Van, akinek a baba születése után is kell pár hónap, míg kialakul a valódi kötődés, anyai érzések. Meg van, aki megbánja és pokolba kívánja az egészet és rossz szülő lesz egy életen át. Erre nincs szabály.
tegnapelőtt 14:48
Ha ez segít 30 hét körül nekem is volt egy kattanasom,utólag már tudom,hogy akkor tudatosult,hogy ez már vegervenyes,vagy nem is tudom hogy mondjam. Mondjuk pont akkor vásároltunk be neki mindent,berendeztek a szobát,és egyben láttam az egészet. Nekem nehéz terhességem is volt.
Szülés után nem éreztem egyből a nagy eufóriatycsaknkimeruktsgert és könnyebbséget,hogy megszületett (akkor még azt hittem a nehezén túl vagyok,haha) de mindig is kötődtem,megvolt a közös buborék vagy mi. Az osszecsuszolodas,hogy igazán családtag lett,igazán család lettünk, viszont masfel,két év.
tegnapelőtt 14:51
A nem-hez nem tudok mit írni,én úgy vállaltam,hogy mindegy,milyen nemű. Na nem tudom ez mennyire kamu,vagy csak az emberek beszélik magukban,mindegy,mikor kiderült,hogy lány,én nagyon örültem és megkönnyebbültem,szívem mélyén magamnak se bevallva,de lányt akartam. Ez nehéz kérdés. Viszont sokakat ismerek,akiknek nem olyan nemű lett,de most már azt mondják,el se tudnak képzelni máshogy. Nehéz kérdés,nem tudni mi a valóság vagy mi az amit maguk is elnyomnak saját maguk előtt.
tegnapelőtt 14:54
Nekem 12 éves a nagyobb és a mai napig teljesen szürreális, hogy gyerekeim vannak! A legkevésbé sem tartom magam anyának
tegnapelőtt 15:00
Mindenki azt hiszi egyből jön az anyai érzés,hát nem mindenkinek. Az is normális ha csak a baby blues után jön.
tegnapelőtt 15:05
Írjon bárki bármit, nem normális sem az, hogy bánt valakit, ha nem a "vágyott nemű" gyermek jön, sem az, ha még 30 hetes terhesen sem elednek fel az anyai ösztönök. Bennem már akkor kialakult a kapocs a gyerekem felé, amikor pozitív lett a teszt, és amúgy szerintem ez se ritka.
tegnapelőtt 15:10
10/20 A kérdező kommentje:
Igazából nagyon fiút akartunk. Lány lett. Meg hízni is tök sokat híztam eddig, doki is mondta,hogy figyeljek rá. Nincs kedvem semmihez és őszintén már totál elegem van hogy minden 2.héten menni kell valahova,vérvétel, doki, védőnő stb..
Azt gondoltam anno ez milyen jó lesz, de semmi érzésem nincs. Nem mozgat meg hogy ott a baba a hasamban. Valahogy nem érzem azt amit mások.
Kapcsolódó kérdések: