Dalacint szedtetek már várandósan?
Foggyulladásra kell szednem, 23 hetes vagyok és őszintén arra lennék kíváncsi szedett e már valaki ilyet a második trimeszterben?
Nyilván ha orvos írja fel akkor van okom rá hogy szedjem, plusz a gyulladás ezerszer rosszabb, viszont első babám, így kicsit félek bevenni ilyen dolgokat.

válasza:Nem szedtem, de ezt talaltam,
“A Dalacin (klindamicin) terhesség alatt csak akkor szedhető, ha az egyértelműen szükséges, és a kezelőorvos vagy gondozást végző szakember javasolja. A gyógyszer alkalmazása előtt feltétlenül konzultálni kell az orvossal, különösen terhesség vagy szoptatás esetén, vagy ha fennáll a terhesség lehetősége. Ha Ön terhes, vagy terhesség gyanúja merül fel, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát.”
A babanak az fog artani, ha 0-24ben szenvedsz a fogad miatt.
További kérdések:
Két hetente adom le a táppénzes papírt, két gyermekre érvényesítem, amiből az egyik magzat. Múlt hónapban kaptam először, az első két hétnél látszott is, hogy benne van. Most újra leadtam 2 hetet, de ugyanannyit kaptam, mint múlt hónapban a második hétre amikor már nem volt benne adókedvezmény.
Vasárnap és ma is pozitívat teszteltem. Most vagyok 4+5 napos. Két múlva megyek dokihoz és mivel első terhesség, ezért elég izgatottak vagyunk. Van valami bevált praktikátok, hogy könnyebben teljen a várakozás?
Sokat olvasgattam az elmúlt két napban, és remélem, hogy minden rendben lesz vele, vagy akár nem álterhesség. Jövő héten csütörtökön megyek UH-ra, de nehezen bírom ki addig. Ha jövő héten megyek UH-ra, akkor mit lehet már megtudni ilyenkor? Kb. most hány hetes lehetek?...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!