Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Dalacint szedtetek már várandó...

Dalacint szedtetek már várandósan?

Figyelt kérdés

Foggyulladásra kell szednem, 23 hetes vagyok és őszintén arra lennék kíváncsi szedett e már valaki ilyet a második trimeszterben?

Nyilván ha orvos írja fel akkor van okom rá hogy szedjem, plusz a gyulladás ezerszer rosszabb, viszont első babám, így kicsit félek bevenni ilyen dolgokat.

2025. aug. 8. 07:02
 1/2 anonim ***** válasza:

Nem szedtem, de ezt talaltam,

“A Dalacin (klindamicin) terhesség alatt csak akkor szedhető, ha az egyértelműen szükséges, és a kezelőorvos vagy gondozást végző szakember javasolja. A gyógyszer alkalmazása előtt feltétlenül konzultálni kell az orvossal, különösen terhesség vagy szoptatás esetén, vagy ha fennáll a terhesség lehetősége. Ha Ön terhes, vagy terhesség gyanúja merül fel, azonnal tájékoztassa kezelőorvosát.”

A babanak az fog artani, ha 0-24ben szenvedsz a fogad miatt.

2025. aug. 8. 08:35
 2/2 A kérdező kommentje:
Koszonom!! Igen, en is igy gondolom hogy a gyulladas meg a fajdalom sokkal veszelyesebb, de akkor jo tudni, hogy ha orvos kifejezetten ezt irja fel akkor valoszinu ez kevesbe veszelyes mind a babamra es ram is
2025. aug. 8. 08:43

További kérdések:

Ti mikor kapjátok meg táppénz alatt a családi adókedvezményt?

Két hetente adom le a táppénzes papírt, két gyermekre érvényesítem, amiből az egyik magzat. Múlt hónapban kaptam először, az első két hétnél látszott is, hogy benne van. Most újra leadtam 2 hetet, de ugyanannyit kaptam, mint múlt hónapban a második hétre amikor már nem volt benne adókedvezmény.

Mivel foglaltátok le magatokat a pozitív teszt és az első vizsgálat között?

Vasárnap és ma is pozitívat teszteltem. Most vagyok 4+5 napos. Két múlva megyek dokihoz és mivel első terhesség, ezért elég izgatottak vagyunk. Van valami bevált praktikátok, hogy könnyebben teljen a várakozás?

Ma 5158 IU/L lett a HCG-m. Első terhességem, és max csak hasi feszüléseim vannak. Ez normális? Mikor várható, hogy esetleg ennél rosszabbul leszek?

Sokat olvasgattam az elmúlt két napban, és remélem, hogy minden rendben lesz vele, vagy akár nem álterhesség. Jövő héten csütörtökön megyek UH-ra, de nehezen bírom ki addig. Ha jövő héten megyek UH-ra, akkor mit lehet már megtudni ilyenkor? Kb. most hány hetes lehetek?...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!