Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogyan mondjam el, hogy...

Hogyan mondjam el, hogy terhes vagyok?

Figyelt kérdés

Pharmatex-el vedekezunk. Rendesen a hasznalati utasitast kocetvw vedekeztunk mindig. Becsuszott a baba. Van mar egy 2,5 eves fiam akit szuletese ota egyedul neveltem. A parommal 1,5 eve vagyunk egyutt egyutt elunk. Terveztunk babat eskuvot stb. KESOBBRE. Ugy 2-3-4 ev mulvara, de most itt a pozitiv teszt. Vagynek egy kis copfosra, de meg tenyleg nincs itt az ideje. Borzasztoan felek az abortusztol es nem szeretnem atleni sosem, hogy "megolok" egy kis embert, a kisbabamat.

En ugy lennek vele, hogy uccu neki vele szeretnem leelni az eletem. Viszont elek, hogy O az abortuszta szavaz. Nem tudom, hogy mondjam el neki, hogy ezt pozitivan elhe meg es akarja ezt a kis csopseget? Vagy egyalatan, hogy mondjam el, hogy itt a baba? Nem szeretnek egyedul maradni 2 csopseggel....

2014. máj. 6. 14:48
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Nyugodt körülmények közt mond el neki, egyenesen, határozottan. Mons azt, hogy te megtartanád, ebben is legyél határozott. (Ki tudja, hogy 2-3 év múlva, amikor terveznétek volna öszejönne-e, lehet, hogy akkor meg pont sokáig nem is sikerülne)

Ha úgyis terveztetek majd babát, együtt is éltek már, akkor szerintem megvan az esély rá, hogy a páros nem szavaz abortuszra. A 2,5 éves mellé pont jókor jönne a testvér is.

A parmatex pedig csak KIEGÉSZÍTŐ védekezésre ajánlott, önmagában egyáltalán nem megbízható. EZt jó lett vo9lna előre tudnotok. Esetleg ezzel is érvelhetsz a párodnak, hiszen mindkettőtök felelőssége, hogy összejött ez a baba.

2014. máj. 6. 14:53
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem óvatosan tapogatózz, hogy mit szólna hozzá, ha nem 2-3, hanem 1 év múlva már babátok lenne. Esetleg beadhatod, hogy az egyik ismerősödnél becsúszott, és h ő mit reagálna ilyen esetben. De szerintem ha egyébként is tervezitek majd későbbre, akkor most is örülne neki :) Ne idegeskedj, próbáld mihamarabb megbeszélni vele! Sok sikert, majd írd meg mi volt :)
2014. máj. 6. 14:54
 3/15 anonim ***** válasza:
90%
Elhiszem, hogy félsz, mert borzasztó nagy a tét. De hidd el, a hír közlésének módja jóformán nem befolyásolja a párod reakcióját. Szerintem ülj le vele szembe, nézz a szemébe és ki vele! És mondd el neki, te mennyire szeretnéd, hogy ez a baba születhessen meg, ne (csak) egy másik.
2014. máj. 6. 14:57
 4/15 anonim ***** válasza:
35%
Beszéld meg vele. De az abortusz NEM gyilkosság, és ma már szinte semmi veszélye. Ha ő nem akar még egy gyereket, akkor biztos egyedül maradsz, ha te ragaszkodsz a szüléshez.
2014. máj. 6. 14:59
 5/15 anonim ***** válasza:
62%

Off: őszinte érdeklődéssel és békével kérdezem, miért nem gyilkosság az abortusz?

A kérdező pontosan érzi, hogy az.

2014. máj. 6. 15:01
 6/15 A kérdező kommentje:
Teljesen fel vagyok dulva erzekmileg. Felek. Nagyon felek egy abortusztol. Viszont attol is nagyon felek, hogy elitasit es egyedul maradok ketto babaval.
2014. máj. 6. 15:16
 7/15 A kérdező kommentje:
Anyagilag jol vagyunk most. Most jottunk helyre. Viszont meg egy babaval es ha kiesek a munkabol nem tudom, hogy jonnenk ki, persze minden megoldhato. Inkabb arrol van szo, hogy O nem akarja feladni meg az "onzo" korszakot meg. En nem vagyok anyagias, o viszont rendkivul az. En elobb veszek barmit a gyereknek es neki mint magamnak, viszont neki meg az elso onmaga. A fiamat a fianak tekinti ugyan es majdnem egy helyen van sajat magaval es imadjak egymas, nagyszeru es torodo apa, de meg nem hiszem, hogy fel lenne keszulve (ennyi ido utan) egy "sajat" gyerkocre..(?)
2014. máj. 6. 15:22
 8/15 A kérdező kommentje:
Majus 15. En van a szuletesnapja. Nem tudom varjak e addig, hogy mondjam el. Tesztet mutassak? Mit mondjak? Hogy mondjam? Jo kedvvel? Szomoruan? Vagy telefonon, hogy felkeszulhessen? Celozgassak? Hogyan??
2014. máj. 6. 15:39
 9/15 anonim ***** válasza:
100%

Egyszerüen nyugodtan higgadtan.

Finom vacsoràt kèszitesz. Mikor mâr alszik a kisfiad is. Leülteted hogy valami fontosat meg kell beszèlnetek ès akkor elmondod neki hogy bàr vèdekeztetek nem is mostanra terveztètek stb. A vèdekezès nem nyùjt 100% biztonsàgot ès terhes lettèl.

Közben figyeld a reakcióit.

Lehet olyan boldog lesz hogy kiugrik a börèböl, lehet az is hogy kiakad de majd lenyugszik.

Ha szereti imàdja a fiadat akkor 10000% hogy a sajàt gyerekèt sajàt vèrèt sem tagadnà meg ès nem hagyna el bennetek.

Majd ird meg hogy reagàlt.

De ne izgulj! Minden rendben lesz.

2014. máj. 6. 16:03
 10/15 anonim ***** válasza:

Szerintem ültesd le, és higgadtan mondd el neki, hogy nem jött meg a vérzésed, teszteltél, pozitív lett. Kérdezd meg, hogy mit gondol erről?

Aztán mondd el a saját véleményed, érvekkel együtt. Szépen szedd össze magadban, hogy te miért akarod megtartani a babát.

(Pl. úgy érzed, nem tudnál egészséges pszichével élni, ha megöletnéd a gyermeked, félsz, hogy esetleg szövődményként később nem lehet, egy gyerek rengeteg örömöt ad, amúgy is terveztétek stb.stb.)

Készülj fel előre arra is, hogy ő miket hozhat fel majd az abortusz mellett, és ezekre is próbálj már előre megoldásokat keresni.

Ne támadj rá, ne kezdj el hisztizni, ha nagyon úgy áll a dolog, hogy hajthatatlan, akkor kérd meg, hogy gondolja át még egyszer, beszéljétek át még egyszer egy pár nap múlva a dolgot.

2014. máj. 6. 19:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!