Én azt olvastam, hogy zöld teát lehet a terhesség alatt
is inni. A tesóm szerint viszont a babát is "átmossa".
Most akkor hogy is van ez?
Szia! Tudomásom szerint a zöld tea azért nem ajánlatos, mert sejtnövekedés-gátló hatása van, amely a babát is érinti, mert valóban "átmossa"! Én ezért elejétől kezdve mellőzöm (pedig szeretem). Viszont ha a babád a vizsgálatok szerint megfelelően fejlődik, akkor nem látom okát, hogy ne idd.
2010. márc. 26. 14:57
2/11 A kérdező kommentje:
Erről én is hallottam,de a rákkal kapcsolatban.Hogy a rákos sejtek növekedését gátolja... Vagy nem csak?
Már megint egy tiltólistás dolog. Szerintem! a baba attól még fejlődhet remekül, hogy valaki zöld teát iszik. Nincs abban a liter/filterben annyi anyag, hogy káros legyen bárkire is. Én pl. meg se néztem, hogy milyen teát iszom, szégyen ide vagy oda, most hvíta fel kolléganőm a figyelmem, hogy olyan teát vett nekem, amibe nincs koffein. Soha nem kávéztam, kólát se, sőt semmilyen koffein tartalmút nem szoktam inni. Amúgy én 2.5 liter vízbe teszek 1 filtert. Nem nagyon szeretem az intenzív teaízt...
2010. márc. 26. 15:40
Én úgy tudom, hogy lehet inni zöldteát, több helyen is utána olvastam, mert terhesen én is ittam, és felmerült bennem is, hogy lehet-e. Hát lehet :)
2010. márc. 26. 17:08
Szia!Én egyszer ittam zöld teát a terhesség alatt, azóta sem.Van egy nagyon jó könyv (Az a 9 hónap című), amiben ezt írják a zöld teáról:"Terhessége alatt zöld teából se igyon sokat, mert akadályozhatja a sejtnövekedést és a magzat fejlődését."Szerintem a napi 2 liter azért sok egy kicsit!Tesódnak igaza lehet, én nem tenném, de Te tudod.
2010. márc. 27. 07:30
Én dokitól olvastam, hogy a kávézást ki lehet váltani zöld teával. Kis adagban tehát oké. Viszont napi 2 litert soknak találok. Pótold inkább sima vízzel, vagy keress olyan gyógyteát vizesedés ellen, ami kismamáknak is ajánlott, és már napi 1-2 csészével is eléred ugyanazt a hatást, mint a 2 liter zöld teával!
2010. márc. 27. 08:42
nekem a védőnőm mondta h ezt igyam a vizesedés ellen,bár a 2 liter az tényleg sok.
2010. márc. 27. 11:12
8/11 A kérdező kommentje:
Nem kötözködni akarok,csak kérdezem,hogy akkor is sok ha 2 filtert áztatok csak?Mert 2 lit tömény teát én se vállalnék,de 2 liter vízbe talán nem akkora gáz... remélem...
Szerintem ne aggódj.Már 34 hetes vagy!Ha jók az eredményeid, nincs mitől tartanod.Meg ha az elejétől fogva iszod, azon már úgysem tudsz változtatni.
2010. márc. 28. 08:01
Valóban nem az számít, hogy 2 liter, hanem hogy 2 filter. Annyi szerintem is belefér, én is napi 1-2 filterrel megiszok (2x fél liter vízzel), ennyi nem árt! Az én babám pl. kb. 2 héttel nagyobb a koránál! És ahogy mondtad, a vizesedés ellen is nagyon jó. Úgyhogy szerintem ne aggódj miatta!
31. hetes kismama
2010. márc. 28. 11:52
Kapcsolódó kérdések:
Miért nem szabad terhesség alatt cickafark teát inni?egyik ismim lehet, hogy terhes mert elmaradt másfél hete a menszesze, ma tesztelt de negatív lett a teszt, viszont a mellei feszülnek 3 hete és 1 hete fáj alól a hasa mintha megakarna neki jönni de sehol semmi... Ma megivott 2 csésze cickafark teát mert bízik benne...
Terhesség alatt lehet szódabikarbónát inni?Van az a gyógyszertári szódabikarbóna, amit lehet gyomorégésre inni, illetve ha "rossz" a gyomrunk. Kiskanálnyit kell vízben feloldani és nagyon hatékony, gyorsan helyrehozza a gyomrot. Lehet terhesség alatt fogyasztani? Ha valaki ismeri, válaszolna? Köszi.