Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi szamit veszeueztetett...

Mi szamit veszeueztetett terhesegnek?

Figyelt kérdés
Menszi szerint majus 18.an mar 6 hetesnek kelett volna lennem. Uh szerint csak 4. Laborba kuldott a doki a laborpapiron az allt h veszelyeztetett terheseg
2016. jún. 30. 15:23
 1/6 anonim ***** válasza:

Akármi. Mindenre ezt írják kb., a másik vizsgálatokra való beutaló miatt rá kell írni valamint, okosabb nem leszel tőle, mert semmi konkrétumot nem tartalmaz.

Nálad két dolog lehet, vagy később fogant, vagy sajnos nem fejlődik úgy, ahogy kell. Drukkolok, hogy az előbbi legyen.

2016. jún. 30. 15:27
 2/6 anonim ***** válasza:
Akkor szokták ráírni (tudtommal), ha 35 fölött esel teherbe, vagy ha valami lehet a picivel. De igazából anyumnak is ezt mondták, mikor 24 évesen terhes lett velem, mert elvileg Down-kórra nagy volt az esélyem, erre semmi bajom nincs. Öcsémnél is mondták, hogy nagy esélye van a Down-kórnak, ő is remekül van. Szerintem mindenkinek ezt mondják...
2016. jún. 30. 15:33
 3/6 anonim ***** válasza:

Veszélyeztetett terhesség azt jelenti, hogy a terhességed magas rizikójú, azaz nagyobb esélyed van arra, hogy valami történjen a babával vagy veled. Ezt a nőgyógyász állapítja meg és írja rá a papírodra. Általában ez azzal jár, hogy többször kell orvoshoz menned, többféle vizsgálat kell, esetleg kórházba is be kell feküdnöd, de jó esetben semmiben sem tér el egy normál, kis rizikójú terhességtől.

Néhány ok, ami miatt egy terhességet veszélyeztetett terhességként tarthatnak nyilván:

Az anya életkora

Megterhelő, veszélyes munkavégzés

Tápláltsági állapot (túl sovány az anya vagy éppen túlsúlyos)

Meddőségi kezelés (beültetett magzat)

Nőgyógyászati problémák, pl. méhrendellenesség

Fenyegető vetélés kockázata, korábban előforduló vetélés

Ikerterhesség

Magas vérnyomás

Cukorbetegség

A magzat növekedésbeli elmaradása méhen belül

A magzat fekvési rendellenességei

A te esetedben most az utolsó előtti áll fenn, de ezen kívül lehet más is, nem tudom mennyi idős vagy, és hogy vannak-e alapbetegségeid, amik indokolhatják.

Egyébként ha otthon akarsz maradni táppénzen már a 8. hónap előtt, akkor mindenképpen ebbe a besorolásba kell kerülnöd, mert ezzel tud kiírni a háziorvos, ezért pár nőgyógyász már eleve felírja, hogy ne kelljen pár héttel később emiatt visszamenned.

2016. jún. 30. 15:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Most akkor hány hetes is vagy?május 18 már elmúlt.Most lassan július lesz.Azóta nem voltàl dokinàl?
2016. jún. 30. 16:00
 5/6 A kérdező kommentje:
Koszonom. Es bocsi elirtam junius 18.an voltam dokinal
2016. jún. 30. 17:28
 6/6 anonim ***** válasza:
3-mas nagyjából minden esetet leírt,azzal kiegészíteném,hogy én pl. az előző császármetszés miatt voltam veszélyeztetett a második terhességem alatt,de szerintem csak papíron mert nem is mondta senki,és szerencsére nem is volt baj.Csak sokára vettem észrevettem,hogy rá van írva a papíromra..
2016. jún. 30. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!