Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Érettségivel hova lehet...

Érettségivel hova lehet elmenni dolgozni?

Figyelt kérdés

jan. 5. 19:46
 1/10 anonim ***** válasza:
53%
Pénztár, takarítás, arufeltöltő.
jan. 5. 19:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
63%

Néhány ötlet: vendéglátás-szállodaipar (pl. felszolgáló, pultos, konyhai személyzet, szállodában takarító, szobalány), kereskedelem (pl.bolti eladó, pénztáros, árufeltöltő), betanított irodai munkák (levelezés fogadása, szortírozása, adminisztráció, esetleg rendelés felvétel stb.), portás, sofőr, légiutaskísérő, betanított gyári munkák.

Nyilván a használható nyelvtudáson és a fellépésen is rengeteg múlik, mert nem mindegy, hogy egy frekventált helyen lévő, külföldi turistákkal tömött szálloda alkalmazottja vagy, esetleg az egyik belvárosi Spar zöldségosztályának vezetője, vagy pedig egy akármilyen kocsmában pultos, éjszakai műszakokkal...

jan. 5. 20:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

2 es válaszolót javítva:

Felszolgálónak,pultosnak nem mehetsz vele,mindenhova szakirányú végzettség kell normális helyre pl:pincér,bartender sorolhatnám..

Takarító az játszik.

Áru feltöltő,vagy kis boltba eladónak is lehet menni,betanulás ez az utána..ha találsz ilyet,és nem kérnek vendéglátóit,vagy eladói végzettséget,bár 10ből 9 helyre kérnek,és nem is nagy dolog szerezni rá embert,de ez még esélyes lehet nyilván.

Ha van protekciód,isnerős aki üresedés esetén,azonnal jelzi tud irodába valakit papírmunkára,ilyesmire vagy vezető rokonod

akkor adminisztrációs munkákra is megfelelő nyilván(ide bejutni nehéz)

Portás megint csak nem..oda megint bármilyen fura de normális helyre szintén erre is van végzettség, ha nem szakirányú helyettesíthető turizmus,vagy szemely vagyonőri szakmával,illetve pl hotelnél nyelv tudás nagy előny.

Sofőrhöz,ha van jogsid pl pizza futárnak...nyilván busz ilyesmihez D kategória kell,teherhez C, kamion CE.

Légiutas kísérő ott komoly felvételi van,folyékony angol,és ottani képzés elvégzése.

Betanított gyári munkákra mehetsz,oda akár 8 általánossal is lehet,kicsit jobb helyre érettségi, de oda előny is bárhova.


Ha irodai/"úri" munkát szeretnél lehet pl: bankokhoz menni ügyfélszolgálatosnak,meg ott van 1-2 hely ahova érettségivel lehet menni(legtöbbször telefonálós téma lesz)de ott néha vannak egyéb lehetőségek..változó.

Érettségivel esetleg tovább tanulni tudsz még ami erősen ajánlott, szakma nélkül,mert magában az érettségi kuka,de ezt majd meglátod.

Ha van ismeros,barat,protekció esetleg irodai munkák, csak menjen jól az excel,word, MS office dolgok azaz.

Értékesítőket is szoktak keresni pl auto szalonokba,de ott darálják is őket,nagyon ritka aki meg marad,szórják..

Nagyon igazából én azt mondanám h semmire nem elég azaz csak egy érettségi már.. valamit úgy is kell tanulni...elmész gyárba pl raktári részre,egy idő múlva kérik és ingyen meg kell csinálni a targoncás képzést,ha nem tetszik mehet dolgodra, lesz más 100 helyedre..

Sajnos ez van..bocsi ha nyers voltam! 10 év tapasztalat !

Üdv egy HR-es :) (ezzel foglalkozom,felvételiztetek embereket,én szűröm ki őket, felvételi, egyebek)

jan. 7. 00:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
63%

Kedves Hr-es, köszönöm hogy mondatról mondatra elemezted a valaszom, igazan megtisztelő:DD

Mondjuk furcsa, hogy a kis bolti eladó pozihoz hangsúlyozod a betanulás szükségességét, de szerinted banki ügyfélszolgálatosnak simán beülhet a kérdező..

Kérdező, esti gimiben tanítok, RENGETEG olyan felnőtt ismerősöm van, akinek "csak" érettségije van. És bizony simán felveszik őket az általam sorolt pozíciókba: Felszolgáló, pultos, kézműves szappanbolti eladó, csokiműhelyben eladó, Costa kávézóban barista - pultos, irodai munka, gyárban betanított munka, fuvarozócégnél adminisztrációban való közreműködés. A Sparos példa (zöldségosztály) konkrét ismerősöm.

És a többiek sem Öttömös-alsón, hanem fővárosban, agglomerációban, illetve vidéki nagyvárosban, egyikük pedig Ausztriában dolgozik. Érettségivel. Szakirány nélkül.

Mivel nincs szakirány, az természetes, hogy egy hosszabb-rövidebb betanításon részt kell venni. Ez lehet egy 2 órás "és itt balra vannak a poharak" jellegű gyorstalpaló, vagy egy pár hetes "ez pedig a dán latte mocchachino, és így csorgatjuk a 43.5 fokos habot a 72 fokos kávéra" jellegű oktatás.

Valamint nyilván, ahogy írtam is, a nyelvtudáson és a fellépésen RENGETEG múlik.

jan. 7. 00:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Nem vitatkozok,nem rosszból írtam, ne értsd félre:)


Persze,hát be is tanítják, főleg ha pénztárnál nem ült egész életében soha, szórakozó helynél pl se"placcolni" nem tud és egyebek,ezeket nyilván mind meg tanítják, és igen igazad van,persze lehet menni ilyesmire,nem azt mondom h 100bol egy helyre se hivják be, de általában pl 5* szállodába szeretnél menni,vagy hajóra dolgozni, alap feltétel valamilyen vendéglátói tapasztalat,illetve végzettség.

Komoly helyen bartender, bármixer nem csak úgy érettségivel van,hanem ott komoly nyilván képzett embereket keresnek...( és itt nem arról beszélek, hogy a sarki kocsmában,kávézóban nem fogják felvenni,mert olyan helyre,ha épp teljesen pálya kezdő érettségist akar felvenni,akik mellett másoknak van vendéglátói végzettsége, akkor hát 🤷‍♂️.. általában kitétel szokott lenni,van kivétel persze..

Ügyfélszolgálatra igen, azonnal felveszik,pl Budapest bank, meg persze ÉRTÉKESÍTŐ nek...aki hívogat mindenkit..gimi után pl nekem rokonom ott van,most küldték el valami belső képzésre azóta...(nem kell komolyra gondolni)

És igen,mint mondtam eladónak fel vehetik. Irtam is " eladónak is lehet menni" elozoben is,mind eladói pozikat soroltál itt fel, és amit írtam neki adminisztrációs munkát,ezeket mind írtam neki én is,nem azt mondtam h soha nem mehet irodai munkára, adminisztrátornak..

Gyárban meg ,mint emlitettem várják két kézzel,itt is külföldön is:)


Persze,ahhoz hogy egy kis kávézóba dolgozzon én se arra gondoltam h tobb hetes képzéseken vegyen részt 😁 hanem amit te is írtál.

De ha nyilván egy elit helyre szeretne a kérdező menni,mondok példát,mint ismerősöm egyszer amikor "nagy divat" volt óceánjáróra pultosnak,felszolgálónak, oda már interjúra is úgy jutott be,hogy alap követelmény volt a vendéglátói ugye,Pincér,nyelv tudás, és nyilván olyan helyeken már tapasztalat is..

Nem a sarki Abc-re meg kavezokra értettem én ezeket :)

Az adminisztrációs munka pedig felre értetted, vagy én fogalmaztam rosszul,emiatt elnézést akkor.

Nekem is nyilván vannak ilyen ismerősök pl akinek anyukája gyárba gazdasági vezető, fiát azonnal be is tette adminisztrációsnak érettségivel...ő is ott van.

Másik rokonom gazdasági felsőfokú végzettséggel be se hívták.

Nyilván be lehet kerülni ilyesmire,meg mehet is,ha tud állást, irodait, irtam is...lehet...csak nehéz találni.

Persze normális fizetéssel, hogy már ott tartunk ,hogy normális helyen 90+rezsi az albi. :)

Egy biztos,szerintem tanárként te is tudod javasolni a kerdezonek, h ha lehet szakmát tanuljon:) el lehet ebbe lenni,ha pl vágya kavezoban lenni,vagy lidl be áru feltolto,eladó boltban,bármi és az megfelel neki,akkor mondjuk nincs teendő. De ha nagyobb vágya van,vagy ugyan ezek,csak komoly helyen egy bármixeres,akkor tanulja ki azt:)

Máris jobb eséllyel indul. Rosszat nem akartam ezzel,se oktatni..

Csak szimplán nem mindegy,hova adjuk be ugye a jelentkezést,önéletrajzunkat még portásnak se,pl egy kis panzióban, érettségivel mehetsz:) 5* luxus szállodába már nem,mert meghirdetik es közte lesz a követelményeknél a végzettség,akár tapasztalat is,még ha nyelv van is.

Egyszer portás pozíciót meghirdettem/professon,face,oldalunk stb../ sima érettségit írtam feltételnek,jöhetett volna oda említett bármelyik ismerősöd is,és tudtad volna őt is irni,h érettségivel portás..persze lehet is...olyat is akartam,mint említettem, csak 1nap alatt közel 50en jelentkeztek rá, köztük személy és vagyonőr, portás végzettségűek is,sőt volt akinek felső oktatásban szerzett hr gazdasági oklevele volt(foszk) , aztán lehet dönteni:)

Ez csak egy példa volt...nyilván nem kell diplomazni meg ilyenek h portás legyél:D nem kell így értelmezni, csak vannak ilyen helyzetek is,de attól függetlenül lehet ilyesmire menni,beadni életrajzod :)

Az biztos,hogy a nyelv tudáson sok múlik, és a fellépésen is,de oda el kell jutni,hogy behivjak interjúra 😁

Kérdező sok sikert neked!

jan. 7. 02:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
25%

5os nek válaszát nagyon adom am mert tenyleg igy vannak ezek es látszik h emberek kivalasztasaval foglalkozol meg ebben élsz és ki tudtad bővíteni ezeket amit a másik írt

4es valaszolo ugyan azt írta vegulis, mindkettonek igaza van,es mindketten jo emberek vagytok,ahány ember annyi velemeny ezekről a munkakrol igy.

Nyilvan 100bol 100 egyebkent azt mondana h azzal kitorolheted a segged kb.. mert 8 altalanossal is mehetsz gyarba amúgy , aru feltoltonek is , meg ezeknek.

jan. 7. 02:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
4es te akkor leszel tanár,mikor en is:DDD
jan. 7. 02:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
19%

7-es, ahogy gondolod, LOL (csak hogy értsd a szintet :D

(2-4-es)


Kérdező, az 5-ös válasz teljesen helytálló. Természetesen össze sem lehet hasonlítani a lehetőségeidet, ha csak érettségid, vagy pedig szakmád/diplomád van, ez nem is kérdés.

Vagyis lehetsz portás egy vidéki panzióban (minimum alapfokú angollal, ami azért ma egy érettségivel elvileg adott), de mondjuk nem az Atrium Hyatt-ben, ahol 2 nyelven kell beszélned folyékonyan, minimum, és nyilván várnak mellé egy rakat kiegészítő képességet is, mint pl. alap számítógépes ismeretek, elsősegély stb.stb.

Én csupán annyit állítottam, hogy ha valaki AKAR dolgozni, akkor bizony érettségivel is el lehet helyezkedni, ennyit, nem többet.

Amúgy az is jó stratégia lehet, ha legalább belövöd az irányt,

amerre helyezkedni szeretnél: pl. kereskedelem, és kezdetnek megelégszel valami egyszerűbb pozícióval (árufeltöltő). Munka mellett képezheted magad, akár szakmailag, akár nyelvtudás tekintetében, és akkor 2-3 év múlva már nem teljesen nulla tapasztalattal pályázhatsz egy jobb pozícióra, illetve ha valahol már bekerültél, onnan egyszerűbb feljebb kerülni még a legkisebb pozíciókból is, mint csak úgy beesni az utcáról . Az biztos, hogy ma senki után nem dobálják a jobb pozikat, szóval neked kell menni, akarni, ambiciózusan törekedni a jobbra, és természetesen jó színvonalon dolgozni.

Amit ajánlok: szakma ÉS legalább középfokú nyelvtudás. De ezekre munka mellett is szert lehet tenni, nagyjából 2-3 év alatt egészen kényelmesen.

jan. 7. 19:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
49%

A kérdező egy gy*kér, mert még megkoszonni se tud semmit :)

Nem is lesz belőled senki,es semmi.

jan. 8. 23:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
34%

hát, nekem mondjuk inkább tűnik tanárnak a 4-es, mint HR-esnek a 3-as... lehet hogy vmi hasonló beosztásban van, de hogy nem egy komoly fejvadász cégnél, ezzel az írásmóddal meg stílussal, az is tuti.

kérdező, az utolsónak tök igaza van, legalább egy zöld gombot nyomhatnál bárkinek, aki vette a fáradságot hogy érdemben válaszoljon neked.

jan. 9. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!