Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Milyen a debreceni egyetemi élet?

Milyen a debreceni egyetemi élet?

Figyelt kérdés

Nem a szakokra vagyok kíváncsi, hanem úgy általánosságban arra, hogy milyen az ott tanulók élete.

Például közlekedés, kollégium, szabadidős programok, diákmunka lehetőségek...

2021. ápr. 5. 09:32
 1/7 anonim ***** válasza:
58%

Nagyon cool VOLT!

Most semmilyen. Sajnos.

Ezt a kérdést tedd fel kb. egy fél év múlva!

2021. ápr. 5. 09:38
 2/7 anonim ***** válasza:
90%

Nekem sajnos nincs túl sok szabadidőm, ezért bulikról meg mindenféle helyekről nem tudok sokat írni.

A közlekedés a reggeli időszakban borzalmas, tele vannak a buszok, állóhely is alig van. Sokat késnek egyébként a buszok, van amikor nem is jön a kijelölt. Érdemes letölteni alkalmazást és nézni a menetrendet. A bérlet ára is elég magas. A kolis élet szerintem nagyon jó, mondjuk ez szobatársaktól is függ. Mindenki kedves és barátságos, segítőkész, jó itt diáknak lenni. Több kávézó és kajálda van a főépületnél, van bőven hely ahova beülhetsz. A karokon és szakokon különféle programokat szoktak szervezni, nálunk például kvízestek is szoktak lenni, meg mindenféle bulik (Halloween, Mikulás, stb).

Jó diákmunkát találni nem nehéz, ha van több szabadidőd dolgozni, de heti 5 nap folytonos órák mellett nehéz olyanra rálelni, ahol mondjuk csak hétvégén foglalkoztatnak. Keresni kell egy jó diákszövetkezetet.

2021. ápr. 5. 13:09
 3/7 anonim ***** válasza:
79%

Kettes válaszoló, ha nem tolakodó, megkérdezhetem, hogy milyen szakra jársz?

Az ÁJK-ra szeretnék jelentkezni a következő évben, és jó lenne egy kicsit megtudni róla. Nincs egy ismerősöm sem, aki a DE-re járna.

2021. ápr. 5. 14:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

TTK, Biológia szak. Sajnos nincs ÁJK-s ismerősöm.

Viszont minden szaknak van Facebook csoportja, majd augusztusban gólyatábor előtt a szeptemberben induló évfolyamoknak is lesz, de a tavalyiba is be tudsz lépni, sőt lépj is majd be, sok jegyzetet meg mindenféle hasznos infót találhatsz ott. Ha belépsz a Debreceni Egyetem hallgatói Facebook csoportjába (DE-Hallgatók) ott kereshetsz is embereket, akik az általad megcélzott szakra járnak.

2021. ápr. 5. 14:21
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Oda nem csak hallgatók léphetnek be? Vagy arra gondolsz, hogy majd ha jelentkeztem és felvettek akkor lépjek be? Egyébként köszönöm az információt! Ment a zöld!! :)
2021. ápr. 5. 14:51
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Facebookon elég beleírnod az iskoláid közé hogy az egyetem hallgatója vagy és onnantól simán bevesznek, nem tudják az ilyesmit lenyomozni.
2021. ápr. 7. 09:44
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
Igazad van, köszönöm szépen a segítséget!
2021. ápr. 7. 09:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!