Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Elegem van a tanári szakból....

Elegem van a tanári szakból. Bennem van a hiba?

Figyelt kérdés
1. éves tanárszakos hallgató vagyok. Motiváltan jöttem, de ahogy telik az idő, egyre jobban kezd elegem lenni belőle. Ott van a kredit rendszer, amivel még osztatlan képzés esetén is van pofájuk úgy matekozni, hogy 30 kreditnél véletlenül se legyen több 1-2-vel, így aztán rengeteg a 2 kredites tárgy, persze a tanárok megjegyzik gúnyolódva, hogy színvonalból nem engednek, én meg nem szólhatok vissza, hogy akkor miért csak 2 kredit jár az adott gyakorlatért. A másik meg többet vár el a tanárszakostól úgy, hogy az alapszakosnak 3 kredit jár az adott tárgyra. Nincs tragédia, ha váltani kell, de mégis szomorú ez az egész, s arról nem is beszélve, hogy milyen demotiváló egy-két oktató. A mérnök hallgató testvérem nincs úgy leterhelve, mint én, s neki rengeteg 5 kredites tárgya van.
márc. 31. 20:33
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
93%
Elég szomorú ezt olvasni negyvenes tanárként. Nagyon hiányoznak a fiatal kollégák a tanáriból és ennek biztosan sok más oka is van, mint a nevetségesen alacsony induló bér. Ezek szerint talán a képzés is.
márc. 31. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/19 A kérdező kommentje:
Gondolkoztam, hogy csinálok erről egy blogot, mert mindenhol csak az anyagiakról beszélnek...
márc. 31. 20:40
 3/19 anonim ***** válasza:
55%
Ezeken a pitiáner dolgokon akadsz fenn? Igen, két szakot várnak el, mert csak kétszakos tanárképzések vannak jó ideje: erre gondolom, fel voltál készülve. Ezért jár kevesebb kredit. El kell sajátítanod a tudást, hogy legyen mit tanítanod.
márc. 31. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/19 A kérdező kommentje:
Nem tartom azért egy pitiáner dolognak. Nem is a tudás elsajátításról beszéltem, az a része teljesen evidens.
márc. 31. 21:31
 5/19 A kérdező kommentje:
Bár jó lesz, ha a 20 százalékát tudom hasznosítani annak, amit ott meg kell tanulni.
márc. 31. 21:34
 6/19 anonim ***** válasza:
58%

Akkor nem értem a problémát.


Ha arról lenne szó, hogy le vagy terhelve, azt tökéletesen megérteném.


De Te a kreditrendszer igazságtalanságain lamentálsz, meg hogy miért mennyi kredit jár.

Ja, így van "kimatekozva", mert így férbe ennyi tárgy egy-egy félévbe 30 kreditig. Nem azért, mert olyan gonoszak, hanem mert ennyi elsajátítandó a minimum egy tanárszakosnak.

márc. 31. 21:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/19 anonim ***** válasza:
58%

"Bár jó lesz, ha a 20 százalékát tudom hasznosítani annak, amit ott meg kell tanulni."

. Ezt már így előre tudod?

márc. 31. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/19 anonim ***** válasza:
36%
Tanárszakot végeztem. Nem tudom, hogy mit vártál,amikor tudtad, hogy 2 szakot kell vinni egyszerre plusz a pszicho-ped. tárgyakat. Igen, sokat kell tanulni és a krediteket sem adják ingyen. A tanárszak egy mesterképzés, ne hasonlítsd össze egy alapszakkal Igen, az is igaz, hogy nem szólhatsz vissza, de nem tudom mi jogon határoznád te meg a tanulni valót és az érte járó krediteket. Egyelőre egy hallgató vagy, aki elvileg tanulni jár egyetemre. Ha nem tetszik, lehet váltani. Ezt egyébként tanácsolnám is, mert nem fog megváltozni a felállás a kedvedért a további években sem. Nem akarlak elkeseríteni, de ez van.
márc. 31. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/19 A kérdező kommentje:
6. Akkor javaslom, olvasd el az utolsó mondatot. Nem probléma persze, ha más véleményen vagy, de azért hidd el, egy 2 szakos képzés bizony leterhelő, s főképp igazságtalan az, hogy a kevesebb kreditért sokszor többet kell szívni, mint annak az alapszakosnak, akinek több kredit jár az adott tárgyért. S ezt nem csak én mondom. Gondolom nem jártál meg tanárira, ezzel sincs semmi baj, természetesen.
márc. 31. 21:49
 10/19 A kérdező kommentje:
8. Sokat lehet, hogy nem is veszítenék, amilyen arrogáns egy-két oktató, akiknek semmi pedagógiai végzettsége nincs... A pedes, pszichós tárgyakkal van a legkevesebb problémám, sőt, inkább semmi.
márc. 31. 21:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2023, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!