Aki megbukott, hogy tette túl magát rajta? L/19
Először is azt kérdezném, hogy hol tanulsz?
Mert én is OKJ képzésre járok egyetemen és hát ugye az állam meghozta azt a döntést, hogy jövő évtől kezdve az OKJ képesítéseket csak középfokú intézményben lehet megszerezni, ami azt jelenti, hogy aki jelenleg egyetemen (tehát felsőoktatási intézményben) tanul OKJ szakmát, annak ez az utolsó lehetősége, hogy megszerezze a képesítését. Ha valaki most elbukja, akkor onnantól kezdve hiába tanult felsőfokú intézményben, csak középfokú végzettséget szerezhet, ami azért elég komoly 'lealacsonyítás' az oklevél értékét (illetve a későbbi bérezést) tekintve. Szóval ha egyetemen tanulsz és most ezzel elbuktad az utolsó lehetőséged, akkor megértelek, mert én sem tudnám, hogy mihez kezdenék ebben a helyzetben. Ha viszont jelenleg is középfokon tanulod, akkor ne foglalkozz ezzel, jövő félévben túl leszel rajt aztán mehetsz dolgozni. Fél év/ egy év csúszás még nem a világvége és sokan jártnak így. Persze tudom, hogy munka kellene, és pénz, de valószínűleg amúgy sem találnál egyből munkát, szóval előzd meg magad és már most kezd el 'beajánlgatni' magad különböző helyekre (esetleg nyári munka gyanánt dolgozz IFO-s körökben), hogy majd ha végzel a csúszással együtt, akkor már fix helyed legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!