Aki írt ma emelt földrajz érettségit, milyennek gondolja?
Én azért is gondolom nehéznek, mert más fajta feladatokra gondoltam. Például a páratartalom számítást hiányoltam, ami eddig mindig volt benne.
De a 3/b feladatban voltak például olyan szavak (fumarola, mofetta, szolfatara), amit az életben nem hallottam, pedig jártam még érettségi előkészítőre is, rengeteg földrajzkönyvet végigolvastam.
A 4-es feladat nekem nehéz volt, a képeket nem ismertem fel a cseppkőbarlangon kívül. A karsztosodás egyenletét meg abszolút nem tudtam, nekem ez kémia, amihez soha nem értettem, ráadásul 2 éve nem tanulom, és utoljára általánosban találkoztam ezzel. A fogalmakat se ismertem. Az 5-ös feladatnál is sok pontot vesztettem, csak a b és c kérdést tudtam. A 12/e,f szintén nem ment, csak az 5-ös kérdés. A 14-est nagyon összekavartam, nekem bonyolult volt.
A 9. feladatnál viszont azt nem tudom, hogy miért nem jó az, ha a megyeszékhely és megyei jogú városokat közel egyformának írtam. Tudtam, hogy az egyik 19, a másik 21, de szerintem ettől még a közel egyforma is jó lenne.
Akivel együtt készültem erre, attól is megkérdeztem, neki is hasonló véleménye volt róla, ő is nagyjából felét tudta jól megcsinálni.
A fumarola, mofetta, szolfatára a 9-es tankönyvben benne van.
Bocs nem nekem szólt a kérdés én nem emelteztem, majd jövőre szeretnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!