Hogyan kezdjem a szobeli feleletet?
Ugy kell kezdeni hogy pl. A 2. Tetelt huztam Arany Janos......
Miz kell ilyenkor mondani vagy csak eleg elkezdeni a tetel szoveget?
Nálunk tanárfüggő volt. Magyarnál a tanár mondta, hogy akkor kezdhetem is Kosztolányival, utána pedig az Édes Annáról meséljek.
Történelemnél kezdtük úgy, hogy pl. Az első ipari forradalmat húztam. Feladatom a...(és felolvastam a lapon lévő szöveget.)
Először mondja majd neked, hogy írd fel lapra a felelet kezdetének idejét (legalábbis nálunk így volt). Aztán magyaron elkezdtem mondani, hogy a 8-as tételt húztam vagyis Móricz Zsigmond parasztábrázolását fogom bemutatni. És elkezdtem mondani az életrajzot, majd amit tudtam.
De törinél nálam azzal kezdte a tanárom, hogy Kérlek mutasd be...és akkor belekezdtem.
Ügyesen!
Nyugi, általában nagyon kedvesek szóbelin, ma voltam és túléltem:D
Kihúztam a magyart, kidolgoztam, és amikor én jöttem kimentem. Megkérdezte mit húztam, így egy szép bevezető mondattal már kezdtem is a felelést:D
Tényleg nagyon rendesek voltak, látod a tanárodon, hogy jót mondasz, mert csak ül nyugodtan és bólogat, nem lesz gond! Sok sikert!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!