1. feladat: Egy üveg bor nettó beszerzési ára 950ft. Az üzlet 150%-os haszonkulccsal dolgozik. a, Mennyibe kerül a bor a vendéglátó egységben? b, Számolja ki mennyi áfabefizetési kötelezettsége van az üzletnek!
Kapcsolódó kérdések:
2.Ha a szeletben sült bélszín sütési veszteség 35%hány dkg-os szeletet kap a vendég, ha a nyers szelethus 25dkg?
Üdv! Egyszerűen nem tudom eldönteni hogy melyik szakra jelentkezzek. Turisztika vagy Vendéglátói? Kereskedelmibe szerettem volna minden áron menni, de sajnos okok miatt oda nem mehetek. Én őszintén mondom hogy nem érdekel úgy annyira a kettő szakma. Esetleg tapasztalatok?
Számitsa ki, hany kg riszt kell veteleznie a konyhanak, ha 120 adag koretet keszitenek, egy adagban 16dkg parolt rizst talalnak, melynek elkeszitese soran a tisztitasi veszteseg 0,4%, a tomegnivekedes 210%? 5,945kg jott ki valasznak. Jol szamoltam?
Sziasztok! 9. osztályba járok vendéglátásszervező és vendéglős szakra. A házifeladatom az volt, hogy tervezzek meg egy vendéglátó egységet, de ötletem sincs, hogyan álljak neki. Valaki tudna nekem segíteni? Előre is köszönöm.
Szeretnék levezetést is kérni, ha lehet. 1. Milyen éves adózás előtti eredményt kell elérnie annak az üzletnek, amely a vállalkozásába 6 800 E Ft-t fektet be, éves nettó bevétele 9 800 E Et, árréstömege 5 900 E Ft? A tervezett hozam 18%. Számítsa ki: - mekkora a...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!