Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Jogos, hogy a tanár áthúzza...

Jogos, hogy a tanár áthúzza az egész dolgozatot és egyest ad rá, ha valaki nem figyel oda és nem csak a saját csoportját írja meg, hanem mindkettőt?

Figyelt kérdés

A gimnáziumban, ahova járok a történelemtanár, valamint a földrajztanár állítólag csinál ilyet. Nem arról beszélek, hogy rossz csoportot ír meg a diák, hanem arról, hogy nem figyel arra, hogy melyik csoport milyen feladatot kap, hanem megoldja mindkét csoport feladatait. Tehát teljesen az A és a B csoport feladatait. 3-3 feladata van a csoportoknak és ő 6 feladatot old meg.


Erre az egészet áthúzza (annak ellenére, hogy hibátlan), és ráírja az 1-est, mert a szövegértéssel kezdődik a feladatmegoldás, ha már itt téveszt, akkor örüljön, hogy nem kap magyar irodalomból is karót érte.


Szerintetek ez jogos?szept. 29. 22:06
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
És az jogos, ha egy matektanár, hittantanár, illetve fizikatanár például matekdolgozatban (és a tantárgyainak dolgozataiban) nézi a helyesírást is, és a helyesírási hibákért ugyanúgy pontot von le?
szept. 29. 22:08
 2/25 anonim ***** válasza:
75%
Jogos az mindkettő, a második pedig különösen, az érettségiben is így fognak tenni.
szept. 29. 22:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/25 anonim válasza:
69%
Jogos
szept. 29. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/25 A kérdező kommentje:

#2.

Mateknál például nem.

szept. 29. 22:25
 5/25 anonim ***** válasza:
90%
Jó, de ha azt nézzük, hogy az élet nem ér véget az érettségivel, akkor fontos, hogy az ember azt a feladatot oldja meg, amit meg kell oldania, és tudjon helyesen írni, főleg, ha olyan szakmába is kerül, ahol kell tudni fogalmazni. Ha nem is lesz valaki ilyen munkakörben, bármikor kerülhet az ember olyan helyzetbe, hogy reklamációt akar írni, ilyen-olyan ügyet intézni, és rossz helyesírással hiteltelenebb az ember, nem veszik komolyan. Nálunk a társasházban például van egy ember, aki folyton kiírja a problémáit, de senki nem reagál rá, mert érthetetlen, hogy mit akar. Nyilván különbség van a különböző hibák szintje között, de a helyesírás fontos. Egyetemen meg kb. arra pontoznak le, amire akarnak, függetlenül attól, hogy milyen szakra megy az ember, a rossz helyesírás csak egy támadási felület magadon. Az, hogy valaki miért old meg több feladatot, az viszont egyenesen érthetetlen. Józan paraszti ésszel nézve, ez akár lehet egy burkolt nem megengedett segítség a padtárs számára, hogy lesni tudja a jó válaszokat (nem véletlen van A meg B csoport), másrészt a megadott utasítás semmibe vétele, azáltal, hogy elhangzik, hogy mit oldjon meg, és mit nem, és ezt nem tartja be. Lehet, hogy nem volt jogos, hogy egyest adott ezért, főleg, ha ez volt az első ilyen alkalom, de ez legalább egy kellően elrettentő intés arra, hogy ilyet többé ne csináljon, pláne, ha valaki ennyire meg akarja mutatni, hogy mit tud, akkor feltehetőleg nem okoz majd problémát a kijavítása sem. Ha viszont már volt erre korábban példa nála vagy az osztályban másnál, ahol már kifejtette a tanár, hogy azt kell megoldani, amit kér, és nem többet, akkor meg már nem maradt más eszköze, mint az egyes.
szept. 29. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/25 anonim ***** válasza:
25%
Nyilvánvalóan nem jogos egy helyesen megoldott feladatra egyest adni, és ha a szülők bemennek, ott kap a tanár egy fejmosást az igazgatótól. Elég zseni lehet a kétszeres sebességgel dolgozó gyerek. A helyesírás pontlevonás se jogos, ez nem magyar dolgozat.
szept. 29. 23:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/25 anonim ***** válasza:
68%

Jogos. Ha valaki A csoportban van és megoldja a B-t is, akkor joggal merül fel, hogy azért oldotta meg a B-t is, hogy megmutathassa a megoldásokat a B csoportot író padtársának...

De azért az nehezen elképzelhető, hogy három feladat megoldására elegendő idő alatt valaki kétszer annyit is megold, ráadásul mind hibátlanul.

szept. 29. 23:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/25 anonim ***** válasza:
28%
Igen. Sőt, munkahelyen, ha az X, Y, Z feladat van rád osztva, de megcsinálod az A, B, C-t is, akkor 1. nem kapsz érte fizetést, 2. örülhetsz, ha nem rúgnak ki, mert 3 feladatra pocsékoltad a munkaidődet, amit a ténylegesen kiadott és fontos feladatokra is szánhattál volna. Ha programozó vagy, és önszorgalomból beleírsz mindenfélét a kódba, akkor még bíróság elé is kerülhetsz, ha nem volt leegyeztetve a megbízóval. Minél előbb felméred, hogy milyen az élet, annál kevesebb bajod lesz később. A szabály az szabály, a feladat pedig a feladat leírásával és az értő olvasással kezdődik.
szept. 29. 23:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/25 anonim ***** válasza:
88%

Mi mostanában ez a rengeteg tanárgyűlölő incel kérdés?


Ki lenne az a hülye, aki megoldja mindkét csoport feladatát? Matekból, fizikából, kémiából lehetséges esetleg, ha valaki god mode-ban tolja végig a sulit (mint én, hehe). De jogosan vetődik fel, hogy a diák a padtársainak akart segíteni, hiszen pont azért van A és B csoport, hogy ne tudjanak a gyerekek a padtársukról puskázni.

szept. 30. 08:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/25 anonim ***** válasza:
76%

Azt nem értem, hogy lehet valaki olyan nyuszi, hogy nem meri föltenni a kezét, hogy megkérdezze, melyik csoportban van, s inkább megoldja az összes csoport feladatát.


Egyébként mindenütt az életben úgy van, hogy ha valaki a szabályokat nem tartja be, akkor nem fogják a teljesítményét méltányolni. Nem minden főnök rugalmas, mindig vannak és lesznek olyanok, akiknek a konformizmus az első, s minden más ezután következik.

szept. 30. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!