Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A következő feladatban tudnáto...

A következő feladatban tudnátok segíteni? Az ABC háromszög B csúcsán keresztül húzzunk párhuzamost a C csúcsnál lévő belső szög szögfelezőjével! Ez az egyenes az AC egyenesét a D pontban metszi. Bizonyítsuk be, hogy DC = BC!

Figyelt kérdés
2023. ápr. 11. 09:24
 1/1 anonim ***** válasza:
Azt kell megmutatnod, hogy a BCD háromszög egyenlő szárú, mert van két ugyanakkora szöge (amik akkorák, mint az ABC háromszög C csúcsánál fekvő szögének fele). Nevezetes szögpárokban tudsz gondolkodni.
2023. ápr. 11. 10:56

Kapcsolódó kérdések:

Egy ABC derékszögű háromszög C csúcsánál található a derékszög. A befogókra kifelé négyzeteket emelünk és ezen négyzetek C-vel átellenes csúcsait...

G-nek és H-nak az átfogó meghosszabbítására eső vetületi pontjait jelöljük G'-vel és H'-vel. Hogyan igazolható, hogy G'B = AH' és hogy GG'+HH'=AB. A vetületi derékszögű háromszögek hasonlóságával indultam el, de egyelőre semmi ötlet. Tudnátok segíteni?

Egy ABC egyenlő szárú derékszögű háromszög C csúcsánál található a derékszög. Rajzoljunk egy C-n átmenő tetszőleges egyenest és állítsunk rá...

Hogyan bizonyítható, hogy a (CA1)^2+(CB1)^2 = (AA1)^2 + (BB1)^2. IGaz-e, hogy ennek a két négyzetösszegnek mindegyike állandó értékű? Tudnátok segíteni a bizonyításban?

ABC derékszögű háromszög AB átfogójának P középpontjában merőlegest állítunk az átfogóra. Ez a merőleges a befogókat G és H pontban metszi.(?)

Bizonyítsuk be, hogy PG*PH = (PC)^2 Úgy indultam el, hogy ha nem egyenlők a derékszögű háromszög befogói, akkor a CGH derékszögű háromszög körülírt körét tekintettem és ekkor PG és PH szelőszakaszokként értelmezhetők. Inenn szerintem kész is lenne a bizonyítás a...

Valaki segít a matek háziban ábrával?

szerkesszünk egyenlő szárú háromszöget, ha adott a szimmetriatengelye, az azon lévő csúcs, továbbá a másik két csúcson áthaladó egyenes

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!