Hogyan fogjak a biosz esszéhez?
Tudna valaki segíteni?
nagyon fontos lenne:$
Miről szeretnél írni? Így látatlanban nehéz...
De egy-két alapvető dolog:
Fogalmazd meg magadban elsőre, miről is akarsz írni, majd kezdj anyaggyűjtésbe (lexikonok, internet). Amit fontosnak, érdekesnek találsz, jegyzeteld ki(még nem biztos, hogy az egészre szükséged lesz). Fontos tudni, hogy milyen jellegű esszé kell... olyan ami egy adott témával kapcsolatban csak az érdekes részeire figyel, vagy olyan, ami csak a lényegi részét foglalja magába. Pl ha mondjuk a szívről írsz esszét, akkor csak a keringés folyamata kell illetve a szív működése, vagy az nem kíván részletes elemzést, inkább csak érdekességekről írnál( koszorúér megbetegedés, szívmegnagyobbodás stb).
Nos. Miután megvannak az anyagok, fontos, hogy először vázlatolj, szelektálj, csak utána állj neki az írásnak. Gyűjthetsz képeket is akár!
A végén pedig ne felejtsd el feltüntetni, hogy honnan származott a forrás, a tanárok erre gyakran érzékenyek:DD
Ja igen! A legfőbb, hogy tényleg legyen egy jó bevezetés és befejezés(miért választottad ezt a témát, stb!) Kezdheted akár idézettel is!
REmélem segítettem:)
jójó....ezt tudom.
bemásoltam az adott témaköröket is csak valamiért nem jelenteti meg a gép:S
azokban kéne a segítség.
ezek állítólag emelt érettségi esszék:
Anyagáramlás a növényekben
A gázcserenyílások felépítése és működése
A nitrátion
A hajtásos (szövetes)növények evolúciója, alkalmaszkodása a szárazföldi élethez
Növényi életciklusok
A vízháztartás szabályozása a növényekben
Virág, mag termés
A növnyek táplálkozása
A növények ivartalan szaporodása és szaporítása
A szárazföldi növények vízgazdálkodása
ezekről kell írni
tudom!
Ez biosz fakton kiadott hf.
OFF: tudom ki vagy :D furcsa módon én is ezt a feladatot kaptam két másik osztálytársammal együtt, a gyanúm az, hogy te is köztük vagy :D véletlenül egészen jól ismerjük egymást, igaz Emogirl? :D
na és h segítsek a válaszban is vmit, én úgy csináltam, hogy ugye megvoltak adva az irányító kérdések, bemásoltam google-be az elsőből a címszavakat és összeollóztam őket, aztán szép kerek mondatokat alkottam és ezt mind az összes kérdéssel, de persze ez nem ment ilyen egyszerűen akkor amikor nem találtam semmit sem a témákról... :S de azért már kész vannak, csak 1 kell :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!