Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » (7. -es kémia) Milyen minőségű...

(7. -es kémia) Milyen minőségű anyag alkotja a jeget, a ködöt, és a zúzmarát?

Figyelt kérdés
Kémia házi,de nem értem hhogy gondolja azt hogy milyen minőségű.
2012. febr. 1. 18:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Gondolom arra, akkar kilyukadni, hogy mind víz csak más-más állapotban.
2012. febr. 1. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

hú te aztán gyors voltál :)

Köszi,lehet hogy erre gondolt.......

Esetleg tudsz még segíteni?:

Sorolj fel olyan anyagokat amelyeket a hétköznapi gyakorlatban többféle halmazállapotban használunk,vagy a felhasználásukhoz halmazállapot váltás szükséges!

A vízen kívül ide nem tudtam mit írni.....


és még:Mivel magyarázhatjuk az anyagok terjedését,eloszlását a levegőben és a vízben?

(az atomok ütköznek egymással,ez jó válasznak?)

2012. febr. 1. 18:31
 3/10 anonim ***** válasza:
Folyadékban a lyukmechanizmus. A gázokban a diffúzió.
2012. febr. 1. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi,de ezt mi még nem vettük.Csak 6.-os vagyok,de már idén is van kémia,oszt veszünk annyit amennyit tudunk....
2012. febr. 1. 19:25
 5/10 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom, hogy mire gondolnak így hatodikban, de talán, hogy folyamatosan mozognak és ezáltal.


Olyan anyag, amit több halmazállapotban használunk?

Hát talán a vaj ilyen (sok sütihez fel kell olvasztani).

De nekem se jut nagyon több eszembe...

2012. febr. 1. 19:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Pl. a propán-bután gáz a gázpalackokban folyékony állapotban van.
2012. febr. 2. 11:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
Cinezéskor (elektromos alkatrészek beforrasztása) is meg kell olvasztani a forrasztóónt. Ugyanígy, ha gyantát használunk a szétfolyatáshoz, azt is meg kell olvasztani.
2012. febr. 2. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A naftalint (molyirtó) is úgy használjuk, hogy hagyjuk szublimálni (elpárologni) a naftalin golyót.
2012. febr. 2. 12:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Pecsétviasz (használatkor megolvasszuk).
2012. febr. 2. 14:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Még egy eszembe jutott:


Karamellkészítéshez a cukrot 130-170 fokra kell felmelegítenünk. A hő hatására a cukor elolvad, majd elveszíti víztartalmát, ezt a folyamatot hívjuk karamellizálódásnak.

2012. febr. 2. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!