Mi az a nyúzat?
Vöröshagyma húsos alleveléből készítsen két nyúzatot! Ahogy nézem lesz hozzá gillette pengém is. Hogy essek neki a hagymának? :D
Csak vágok egy szeletet vagy mi?
Bocsi, ehhez fogyi vagyok :)
szóval itt a vöröshagymám. Lehántok egy levelet, addig megvan. Ez egy félköríves felület lesz. Utána mit vágok be? És milyen hártyát veszek ki?
Köszi előre is :)
Nyúzat
Pl.: a hagyma belső húsos levelét felszakítom és a rajta lévő hártyát csipesszel lenyúzom. Majd tárgylemezre teszem, amire előbb vizet csepegtettem. Vigyázni kell, hogy ne gyűrődjenek meg a vékony hártyák.
na, lehet kezdem kapizsgálni. Szóval veszek egy nagyon-nagyon vékony levelet jóformán? És ezt úgy csinálom, hogy egy rendes levelet, nagyon finoman lehúzok, mintha a celluxról húznék egy szál ragasztót? :D
Szia!
Mi anno pont ilyen nyúzatot készítettünk biosz laboron..:)
leveszel egy allevelet (ez ugye viszonylag vastag) és csinálhatod úgy is, hogy szikével megkarcolsz egy pici négyzet alakú rész, amit utána óvatosan lehúzol (vagy pengével vágsz le egy ilyen nagyon kicsi darabot.)
A lényeg, hogy szint át lehessen látni rajta, olyan vékony legyen!
Sok sikert;)
16/L
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!