Reptoid kérdése:

Mi az a nyúzat?

Figyelt kérdés

Vöröshagyma húsos alleveléből készítsen két nyúzatot! Ahogy nézem lesz hozzá gillette pengém is. Hogy essek neki a hagymának? :D

Csak vágok egy szeletet vagy mi?


2012. jún. 19. 18:26
 1/6 anonim ***** válasza:
A hagyma húsos levelét felszakítod és a hártyát kiszeded,azt rakod a tárgylemezre.
2012. jún. 19. 18:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

Bocsi, ehhez fogyi vagyok :)


[link]


szóval itt a vöröshagymám. Lehántok egy levelet, addig megvan. Ez egy félköríves felület lesz. Utána mit vágok be? És milyen hártyát veszek ki?


Köszi előre is :)

2012. jún. 19. 18:36
 3/6 A kérdező kommentje:

Nyúzat

Pl.: a hagyma belső húsos levelét felszakítom és a rajta lévő hártyát csipesszel lenyúzom. Majd tárgylemezre teszem, amire előbb vizet csepegtettem. Vigyázni kell, hogy ne gyűrődjenek meg a vékony hártyák.


na, lehet kezdem kapizsgálni. Szóval veszek egy nagyon-nagyon vékony levelet jóformán? És ezt úgy csinálom, hogy egy rendes levelet, nagyon finoman lehúzok, mintha a celluxról húznék egy szál ragasztót? :D

2012. jún. 19. 18:39
 4/6 anonim ***** válasza:
Egy olyan vékony hártyát hánts le,hogy beférjen a tárgylemez és a rögzítő lapocska közé.Ha vastagabb,nem tudod megvizsgálni.
2012. jún. 19. 18:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2012. jún. 19. 19:37
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia!

Mi anno pont ilyen nyúzatot készítettünk biosz laboron..:)

leveszel egy allevelet (ez ugye viszonylag vastag) és csinálhatod úgy is, hogy szikével megkarcolsz egy pici négyzet alakú rész, amit utána óvatosan lehúzol (vagy pengével vágsz le egy ilyen nagyon kicsi darabot.)

A lényeg, hogy szint át lehessen látni rajta, olyan vékony legyen!

Sok sikert;)

16/L

2012. jún. 19. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!