Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Növényi szövetek (öt kérdésem...

Növényi szövetek (öt kérdésem van)?

Figyelt kérdés

1. A piacon az árus megdörzsöli az almákat, vagyis a viaszbevonatot eltávolítja, hogy az almák ne legyenek viaszosan foltosak. Melyik alma áll el jobban, a fényes vagy a viaszos? Miért?

2. Ha a kezünket sokáig áztatjuk a vízben, kifelé vagy befelé megy a víz? Miért lesz ráncos a bőr ilyenkor?

3. Miért előnyösek a kapaszkodószőrök a terméseken?

4. Ajándékba kapunk egy különleges cserepes virágot, melynek a levelei erősen húsosak. Gyakran vagy ritkán kell öntöznünk?

5. Miért kel a babot, szóját, aszalt szilvát a főzés előtt egy éjszakán át áztatni?


A kérdések a "Növényi szövetek" lecke után voltak egy tankönyvben. Kíváncsi vagyok, mik a magyarázatok. Légy szíves segíts, ha tudsz, örülnék neki!


(4.: gondolom ritkábban, mert a húsos levelei vizet raktározhatnak, nem?)



#szövet #ozmózisnyomás #viaszbevonat #kapaszkodószőrök
2013. márc. 23. 17:17
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2022, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!