Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Elakadtam a házifeLadatban...

Elakadtam a házifeLadatban angolosok segítségét kérném? Lent.

Figyelt kérdés

Kezdő angolosként elakadtam, nem tudom hogy mi a különbség a két mondat között, és meyik a hibás:

This girl make me happy vagy

This girl makes me happy. Mi az az s a make után?

2013. máj. 16. 10:19
 1/3 anonim ***** válasza:
ha az alany a mondatban E/3, akkor az igék nagy része kap egy s betűt a végére. szóval abban az esetben, ha ő csinál valamit. emiatt a második mondat a jó, mivel a this girl egyes szám harmadik személy (ő, she), és emiatt nem make hanem makes lesz.
2013. máj. 16. 10:21
 2/3 A kérdező kommentje:
így már értem, köszi a gyors választ !
2013. máj. 16. 10:23
 3/3 anonim ***** válasza:

Ugyan ebből kifolyólag használjuk a DO segédige helyett a DOES -t E/3-ban. Viszont ilyenkor a DOES átveszi az "s" szerepét, így kérdésnél, ill. tagadásnál már nem kell "s".

Példa:

This girl makes me happy.

This girl doesn't make me happy.

Does this girl make me happy?

2013. máj. 16. 10:48

Kapcsolódó kérdések:

Segítséget kérnék házifeladatban?

Hogy hívták a Szent István által alapított pécsváradi monostorapátját,aki hagyomány szerint a pápa által küldött koronát Magyarországra hozta? Milyen helyek vannak a Kárpát-medencében, amelyek Szent István nevét őrzik? Hányan tudtak írni és olvasni latinul a...

Német fogalmazást kell csinálnom segítséget kapok?

Egy városról kell írnom 100-150 szavas fogalmazást.

Egyenletmegoldás. Kérhetek segítséget?

10-(x-6)/3=2-x-6/2 Nagyon köszönöm, ha valaki segít! :)

Kilencedikes genetika. Kaphatnék segítséget?

Egy daltonista férfi és egy hemofíliát hordozó nő lenne a célpont, és A gyerekeik genetikat betegségeik. LEgyen a férfi XdY, mivel az X gén hordozza a daltonizmust, és XhX a nő, csak hordozó, így csak egyik génjében hordozza a betegséget. A kérdés elsőre egyszerűnek...

Segítséget kérnék házifeladatban?

A történelem tanár azt találta ki, hogy képzeljük bele magunkat egy őskori mamutvadászatba.És rjzoljuk le.És írjuk le hogy hogyan lesz. Hatodikos tananyag, Előre is köszönöm!

Angol háziban kérnék egy kis segítséget (? )

az a feladat, hogy vagy három idézet a globalizációról és meg kell mondani róluk, hogy 1) what aspects of globalisation each quote refers to 2) what the intetnion of the quotes might be itt vannak az idézetek: 1) I am not someone who believes we should build a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!