Koszinusz tételes feldatben elakadtam, tudnátok segíteni?
a=4 b=5 c=6
szögeket keresünk
én így kezdtem:
aˇ2=bˇ2+cˇ2- 2*b*c*cos alpha
16=25+36-2*5*6*cos alpha
16=61-60 cos alpha
16=cos alpha

válasza:16=25+36-2*5*6*cos alpha ez a sor még jó
16=61-60 cos alpha itt kivonsz 61-et
-45=60cos alfa leosztod 60-al
-0,75=cos alfa
138,58=alfa

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Ha adott E térerősség, a térerősségre merőleges A felület és ezt alfa=30°-kal elforgatjuk, akkor helyes eredményt kapok ha úgy számolom ki a fluxust, hogy pszi = E*A*cos(alfa) ?
1,Egy háromszögben az oldalak nagysága a=3,b=5,c=7.Adjuk meg az a oldalhoz írt kör sugarát! 2.Egy háromszög súlyvonalainak hossza s(a)=3 s(b)=5 s(c)=7.Adjuk meg a háromszög oldalainak és szögeinek nagyságát! 3.Két hajó találkozik a tengeren egy adott helyen.Az első...
A feladatom, hogy felírjam a cos4 értékét számológép és különböző táblázatok nélkül, ha: De nem igazán értem, hogyan kell ezt csinálni, valaki tudja?
Az első, hogy, teszem azt, ez mit jelent: (2,4) /tudtommal a 2 és a 4 legnagyobb közös osztójára hivatkozik/ És ez: [2,4] /ez meg talán a legkisebb közös többszörösre/? És mit jelent ez az értékkészletben? Pl. a szinusz és a koszinusz értékkészlete...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!