Egy gyárban három gép gyártja a csavarokat. A termékek 25%-át az A gép; 35%-át a B gép; 40%-át a C gép gyártja (többi lent)?
Az A gép 5%-ban a B gép 4%-ban a C gép pedig 2%-ban termel selejtet. Ha egy találomra kiválasztott csavar selejtes, mennyi a valószínűsége, hogy zat az A gép gyártotta?
Sztem ez vmilyen teljes valószínűséges feladat de nem tudom megoldani..segítsetek! előre is ksözönöm :)

válasza:Nézzük meg a selejtes termékek arányát!
A gép esetén a 25%-nak az 5%-s rossz, tehát 0,25*0,05=0,0125.
B gép esetén a 35%-nak 4%a roszz. Ez: 0,014.
C gép esetén a 40%-nak a 2%-a rossz. Ez: 0,008.
Tehát a három arány:
A:B:C=0,0125:0,014:0,008.
10000-rel szorozva:
A:B:C=125:140:80.
Ez a három rész összesen: 125+140+80=345.
Tehát az A aránya ebből: 125/345 = 36,23%.
Kapcsolódó kérdések:
Nem igazán értem a fogalmát, és így példákat sem tudok mondani hozzá, röviden példával együtt írna valaki?
-fehling-reakció metanallal -metil-alkohol és metánsav -pentán-3-on égése -fenol és nátrium-hidroxid -dietil-éter előállítása -ezüsttükör reakció etanallal -bután-2-ol égése -ecetsav és nátrium -etil-acetát lúgos hidrolízise -etanol és réz-oxid Nagyon szépen köszönöm annak aki segít!!!:)
Marketingben jártas segítségét kérném, hogy ennek hogyan kellene nekiállnom, illetve milyen legyen a felépítése. Arról pedig nem találok semmit, hogy mióta népszerű ez akár nálunk, akár más országokban. (kíméljetek az olyan választól, hogy kérdezzek inkább a tanár úrtól!)
1. Felemelték a tollbetét árát 50 Ft-ról 100 Ft-ra, de a golyóstoll ára nem változott. Áremelés előtt heti 100 db, utána már 90 db volt az eladott mennyiség. Állapítsa meg a két termék milyen típusú és melyik mutatóval számszerűsíthető a kereslet változás? 2. A...
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!