Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Miért denaturálódnak a fehérjé...

Miért denaturálódnak a fehérjék reverzibilis és irreverzibilis módon?

Figyelt kérdés

tudtok rá példát is?

köszi



2017. ápr. 5. 12:15
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Mert a hozzáadott anyagok, módszerek felbontják a fehérjeláncokat és valamikor ezek vissza tudnak alakulni (reverzibilis), valamikor pedig annyira sérültek,h nem (irreverzibilis).

Reverzibilis: pl tojásfehérje + könnyűfémionok (pl konyhasó)

Irreverzibilis: pl fehérje + erős lúg/sav / nehézfémion / melegítés

2017. ápr. 5. 13:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2017. ápr. 5. 15:57

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!