Egy olyan gimnáziumban angol szakon, ahol a német a 2. nyelv és van 0. előkészítő év, milyen szintre szoktak németből eljutni a diákok?

válasza:

válasza:Nagyon egyénfüggő. Most érettségizek nyelvi tagozaton, ahol az első és második nyelv is végig emelt óraszámban van tanítva (angol 9.-10.-11.-ben heti 6-5-5 órában, 11.-ben az egész osztály érettségizett, 12.-ben heti 3 órában felvehető szakmai, üzleti angol, második idegennyelvből 9.-10.-11.-12.-ben heti 4-4-5-5 óra), de nagyon sokan csak az angol miatt választották ezt, és a második nyelvet meg nem annyira vették komolyan.
A 33 fős osztályból 20-an vagyunk a német csoportban. Van aki 11.-ben leérettségizett, C1 nyelvvizsgája van, és OKTV döntőbe jutott, de olyan is aki 12. végén 2-est kapott és egy közép érettségin se lenne sok esélye. Tehát nagyon nagy a szórás.
További kérdések:
Csomó olyan papír van, amivel kapcsolatban dilemmázunk a barátaimmal, senki nem biztos benne, melyik rubrikába kell őket feltölteni. Attól tartok, hogy valami nem fog stimmelni, és nem kapok pontokat :(( intézménytől függ, mennyire engedékenyek? Vagy ha egyszer rossz...
Nem igy indulnak egyenlo eselyekkel a diakok az eletben?
Most végeztem egy szakközépisolába és érdekelne :)
Milyenek a tanárok és a képzések?
hátha van itt valaki aki a Semmelweis ETK valamelyik szakán tanul, felsőbb éves, és van tapasztalata a kollégiumi felvételivel kapcsolatban Most vagyok az első év végén, tavaly beadtam a Balassa kollégiumba a jelentkezést,viszont azt a szociális adatlapot nem...
84 százalékos lett a kémia érettségim, tavaly érettségiztem. Most jelentkeztem matek-kémia tanári szakra (DE), de többletpontok alatt csak a nyelvvizsgáért járó pontot látom. Szerintetek miért nem kaptam rá többletpontot?
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!