Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Te támogatnál-e egy olyan...

Sky mage kérdése:

Te támogatnál-e egy olyan oktatási rendszert/iskolát ahol a tananyagok mind geográfiából indulnak ki és abból vannak tematizálva?

Figyelt kérdés

matematika-integrálva aktuális témákba, földmérés, környezeti tanulmányok szociostatisztika, gazdaságtan

vallástörténelem-geográfiai elterjedés, fő állítások, fő nézetek és történelem, minden nagyobb vallás alapjait oktatnák, kritikákkal együtt

nyelvoktatás-szabadkezes oktatás, de fontos, hogy készségfejlesztésen legyen a hangsúly és más tárgyakat is integráljon

testnevelés-kevés óraszám, játékok formájában megvalósuló gyakorlatok tudás/készségfejlesztő, mozgással kombinált játékokkal; fontosabbá válik a választott sport és a szünetekben végzett mozgás

biológia-ekológia és biogeográfia fő szempontok, általánosból konkrétba majd vissza globális/regionális/rendszer szintre, jellemzők és hatások

kémia-biológiából, gyártási folyamatokból és geokémiából átvezetve

történelem-antropológia és geotörténelem-alapú, trendek prioritizálása magolás helyett

művészetek-kulturális trendek és gyártási kreatív folyamatok megközelítéséből, alkotó folyamatokkal is (ének, irodalom, művtöri, képzőművészetek, egyéb)

társadalomismeret-vegyes és magától értetődő

nincs külön magyar nyelv/irodalom, honvédelem, történelem

jún. 11. 23:39
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
17 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
71%
Nem mondom, hogy most jó az oktatás itthon. De ha a te agyszüleményed lenne érvényben akkor az a magyar oktatáspolitika sötét korszaka lenne.
tegnapelőtt 07:08
 2/4 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem jobb, ha nem gondolkodsz hülyeségeken, értelmetlen az egész, amit írtál!
tegnapelőtt 07:47
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Léteznek interdiszciplináris területek:pl történeti földrajz, de ez csak úgy működik, ha van hozzá kellő háttértudás. Ezzel a módszerrel kb semmit nem fognak tudni.
tegnap 11:37
 4/4 anonim ***** válasza:
Semmi értelme nem lenne
tegnap 17:39

Kapcsolódó kérdések:

SZTE vagy ELTE? A természettudományi kar érdekelne.

Sziasztok! Bár még gimis vagyok, és van még időm dönteni, érdekelne a véleményetek a két egyetemről. Egyelőre a terület-és településfejlesztést tűztem ki célomnak, így leginkább az erről tapasztaltak érdekelnek. De kíváncsi vagyok mindenre, ami ide kapcsolódik. Kezdve...

Geografiara, foldtudomanyra, sima foldrajzra mennyi matek kell egyetemen?

es milyen matek? tobb matek kell es nehezebb, mint pl. pszihologia? szuleim szeretnek, h jogot tanuljak, de az nem igazan erdekel... antropologus mit csinal? matekbol nem igazan vagyok jo, de talan azert, mert az alapjaim nagyon gyatrák..

Mi a különbség a geológia és a geográfia között?

A geológia az ásványtan, de a geográfia?! Melyiket tanuljam és hol? Javaslatok? Külföldben gondolkodom.

Földrajztanári szakról mik a tapasztalatok, vélemények?

Elsősorban az ELTE érdekel, de másik egyetemről írók tapasztalatainak is örülök! Mennyire nehéz a szak? Mennyiben tér el a középiskolás földrajztól? Esetleg más hasznos infó?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!