Te támogatnál-e egy olyan oktatási rendszert/iskolát ahol a tananyagok mind geográfiából indulnak ki és abból vannak tematizálva?
matematika-integrálva aktuális témákba, földmérés, környezeti tanulmányok szociostatisztika, gazdaságtan
vallástörténelem-geográfiai elterjedés, fő állítások, fő nézetek és történelem, minden nagyobb vallás alapjait oktatnák, kritikákkal együtt
nyelvoktatás-szabadkezes oktatás, de fontos, hogy készségfejlesztésen legyen a hangsúly és más tárgyakat is integráljon
testnevelés-kevés óraszám, játékok formájában megvalósuló gyakorlatok tudás/készségfejlesztő, mozgással kombinált játékokkal; fontosabbá válik a választott sport és a szünetekben végzett mozgás
biológia-ekológia és biogeográfia fő szempontok, általánosból konkrétba majd vissza globális/regionális/rendszer szintre, jellemzők és hatások
kémia-biológiából, gyártási folyamatokból és geokémiából átvezetve
történelem-antropológia és geotörténelem-alapú, trendek prioritizálása magolás helyett
művészetek-kulturális trendek és gyártási kreatív folyamatok megközelítéséből, alkotó folyamatokkal is (ének, irodalom, művtöri, képzőművészetek, egyéb)
társadalomismeret-vegyes és magától értetődő
nincs külön magyar nyelv/irodalom, honvédelem, történelem

válasza:

válasza:

válasza:Kapcsolódó kérdések:
Sziasztok! Bár még gimis vagyok, és van még időm dönteni, érdekelne a véleményetek a két egyetemről. Egyelőre a terület-és településfejlesztést tűztem ki célomnak, így leginkább az erről tapasztaltak érdekelnek. De kíváncsi vagyok mindenre, ami ide kapcsolódik. Kezdve...
es milyen matek? tobb matek kell es nehezebb, mint pl. pszihologia? szuleim szeretnek, h jogot tanuljak, de az nem igazan erdekel... antropologus mit csinal? matekbol nem igazan vagyok jo, de talan azert, mert az alapjaim nagyon gyatrák..
A geológia az ásványtan, de a geográfia?! Melyiket tanuljam és hol? Javaslatok? Külföldben gondolkodom.
Elsősorban az ELTE érdekel, de másik egyetemről írók tapasztalatainak is örülök! Mennyire nehéz a szak? Mennyiben tér el a középiskolás földrajztól? Esetleg más hasznos infó?
Földtudománnyal kapcsolatos dolgozatok érdekelnének.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!