Magyar érettségin a szövegalkotás résznél sok pontot
levonhatnak azért, ha csak 2 oldalt sikerült írnom a
minimum 3 helyett?
Figyelt kérdés
Sose ment az ilyesmi, oldalakat írni csak arról tudok, amiről épp van valami mondandóm, de ilyenfajta dolgokról, mint a verselemzés, nekem nem megy. Minimumnak 3 oldal volt írva, nekem csak 2 jött össze, ez nagy hiba? Minden szempontról írtam, amit kértek, tagoltam, írtam bele mindenféle kacifántos szót, mégse sikerült hosszabbra.
A 3 oldal relatív, nyugi. Hiába van benne a feltételben. Egyik barátnőm 5 oldalt teleírt, de egy sorban átlagban volt 4-5 szó, annyira széthúzza a szavakat. Én 2 és fél oldalt írtam. De megszámoltam, ebbe 580 szót sűrítettem. És ez is ott volt, hogy min. 500 szó legyen.
Nyugi, ha tartalmilag megfelel, nem vonnak értel le semmit! :)
2014. máj. 6. 12:40
13/29 anonim válasza:
Van valaki, aki többet írt hat oldalnál?
2014. máj. 6. 14:05
14/29 anonim válasza:
Elvileg, akkor más pontozási kategóriába esel. Ugye alapon 20-20-20 pontot adnak vagy hogy van, és akkor te alapból pl. 15 15 15 pontról indulsz
2014. máj. 6. 14:41
15/29 A kérdező kommentje:
Az elején oda van írva, hogy a terjedelme 3-8 oldal legyen. Minden évben ennyit kérnek.
10-es!
Azért, mert mi érvelést a 4 év alatt 1 órában tanultunk csak, és ez az a feladat, amihez lövésem sincs. A három feladat közül a vers összehasonlítás megy a legjobban, de regényeket nem tudok róla írni.
2014. máj. 6. 15:32
16/29 anonim válasza:
Amúgy ott volt leírva az érettségis füzetbe, 3-8 oldal és 500-1500 szó.
De ha pl.: kisbetűkkel írtál 2 oldalt , akkor biztos megvan az 500 szó.:D
2014. máj. 6. 15:35
17/29 Edna9 válasza:
Lehet,hogy egy-két pontot levonnak,de ha a kellő dolgokat beleírtad,akkor nem lesz,nem lehet számottevő a levonás. Gondolj bele,többet ér két oldal helyes információ,mint ha valaki három oldalban írja le a semmit :) Nyugi ;)
2014. máj. 6. 17:45
18/29 anonim válasza:
Mondom, hogy nem csak az számít, hogy három oldal legyen :D Hiába van odaírva. A betűszám is azért van leírva, valamint a 3 oldal, mert átlagos írással 500 szó az 3 oldal. De ettől el lehet térni, hát hol írunk mi egyforma mérettel? :)
2014. máj. 6. 18:37
19/29 anonim válasza:
Az szívás neki, mert az írásképre sok pontot veszíthet
2014. máj. 6. 21:10
20/29 anonim válasza:
Még ötös is lehet akár. Aogy már írták, nem az oldalak, hanem a szavak számát nézik. És azt, hogy benne van-e minden.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!