Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Kit nem fognak felvenni az...

Kit nem fognak felvenni az idei retek érettségik miatt?

Figyelt kérdés
2014. máj. 7. 22:25
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
50%
"Nem volt ez olyan nehéz,hogy egyik egyetemre se lehessen bejutni,akinek meg magasabb álmai vannak,az tanuljon is úgy,hogy az sikerüljön." Egy szóval nem mondtam,hogy csak a kettest lehetett elérni.Értelmezd a szöveget.Ha ez se sikerül(meg a matek se 65%-ra),akkor inkább ülj vissza a gimibe még pár évre.Nekem úgy lett 74%-os a matekom,hogy világ életemben humános voltam,humán tagozaton voltam gimibe is..És nem is ezzel akartam tovább menni.
2014. máj. 8. 09:31
 12/20 A kérdező kommentje:

műszaki manager

egyébként idén pont tele volt koordináta geometrával, ami pont nem kell erre a szakra

nem az első rész fogott ki rajtam elhiheted

a töri 80%-ra még van esély szóval még felvehetnek

2014. máj. 8. 09:32
 13/20 A kérdező kommentje:

én is írtam már 80%-os matekot a könnyebb évekből

na az idei nem ilyen volt

2014. máj. 8. 09:34
 14/20 anonim ***** válasza:

Semmi extra nemvolt a matekba :)

az első 15 feladat típusfeladat, minden évibe ilyenek vannak,aki megcsinálta az előző évieket tudja

Az utolsó 3 (2) elismerem nehéz volt, de azokból is össze lehet hozni bőven részpontokat.

2014. máj. 8. 10:11
 15/20 A kérdező kommentje:
az első 13ból csak 30 pontod van...
2014. máj. 8. 10:18
 16/20 anonim ***** válasza:
82%

1. Minden évben megy a sírás érettségik után, hogy "jajj, az idei volt a legnehezebb". Persze, mindenkinek az tűnik a legnehezebbnek, amit éles helyzetben meg kell írnia, de igazából sok különbség nincs a feladatsorok között.

2. 65%-ot elérni azért nem egy hatalmas kihívás. Ha neked mégis az, akkor lehet, hogy nem olyan szakot kellene választanod, ahol a matek a felvételi tárgy...

3. Ha véletlenül mégis olyan iszonyatosan nehéz volt az érettségi, akkor elárulom: mindenkinek ugyanazt kellett megírnia... Szóval ha tényleg olyan nehéz, akkor a pontokon is meglátszódik, mivel azt a felvételizők pontjai alakítják. Ha nem sikerül bejutnod, akkor úgy tűnik, hogy másnak még sem volt olyan baromi nehéz a matek...

2014. máj. 8. 10:47
 17/20 anonim ***** válasza:
Szerintem annyira nem volt nehéz, én rosszabbra számítottam. A magyar könnyű volt, főleg a szövegértés. A mateknak az első része se volt nehéz, meg a 13. 14. feladat is még megoldható volt (mondom ezt én, aki elég rossz matekból. Bár lehet most csak úgy érzem, hogy jól sikerült, aztán...:D). Ha törire neki álltam volna rendesen tanulni, akkor az első részből se csak 20 pontot szedtem volna össze.
2014. máj. 8. 10:56
 18/20 anonim ***** válasza:
Ha ennyire rinyálsz,hogy nehéz volt,akkor nem ezzek kéne továbbtanulni.
2014. máj. 8. 11:31
 19/20 anonim ***** válasza:
77%
Kérdező, én azért megértem, ha kétségbe vagy esve. Nem nagyon tudok semmi megnyugtató választ írni, ha csak azt nem, hogy előre felesleges aggodalmaskodni. Megmásíthatatlan már, amit leírtál, de még nem tudod a biztos eredményt, és simán meglehet, hogy felvesznek:) Ha másoknak is rosszul sikerült, akkor leviszik a ponthatárt... Különben nyilván elvárás, hogy aki a matekot viszi, teljesítsen egy megbízható, jó szintet, de van, hogy egyszerűen nem jön össze. Én is idén érettségizek, és igen, rajtam is kifogott a matek, és én is annak a pontját viszem. Az első részek valóban könnyűek voltak, de abból nem is lehet sok pontot összehozni(30). A második részben egy elhibázott döntés miatt búcsúzok 17 ponttól. Az, hogy nehéz-e egy érettségi, nagyon szubjektív dolog. Szerintem nem lehet csak úgy rámondani. Mindenkinek más típusú feladatok mennek jobban... Nem mondom, hogy lehetetlenség volt megírni, de az, mikor itthon írom a régi feladatsorokat, meg ott, élesben, összehasonlíthatatlan. Sajnálom, hogy én se tudtam a legjobb formámat nyújtani, és a lehető legjobban megírni, és nem feleltem meg az elvárásaimnak és másokénak.. Könnyű annak nyilatkozni, aki nem most írta... Ezt nem bántásból írom, csak így gondolom... Kérdező fel a fejjel, még nincs eldőlve semmi! :)
2014. máj. 8. 12:38
 20/20 anonim ***** válasza:

Nekem is a matekkal volt a problémám!

Én is műszaki szakokat jelöltem egyetemen, de így sajnos ennek lőttek... Mivel humán beállítottságú vagyok, de ott már túl nagy a telítettség, így nem volt más választásom sajnos. A Magyar és Történelem érettségim jól sikerült viszonylag, de sajnos a törinél sok pontom fog úszni a nem egyértelmű, vagy értelmezhetetlen megfogalmazás miatt...Az irodalom érettségin is volt egy vagy 2 ilyen feladat, ha jól emlékszem...

A mateknál az első részben sikerült benéznem az első részben is pár dolgot, de ez nálam betudható a kora reggelnek... A második rész pedig, a diagramon kívül véleményem szerint egy középszinthez képest elég nehézre sikerült... Szerintem az előző éviek könnyebbek voltak összességében, egy matematikában kevésbé jártas érettségiző is összeszedett simán egy kettest... Most az első rész viszonylag könnyűre sikerült, de a másodikban egy matekból gyenge embernek 5 pontnál több kevés eséllyel lesz... Értem én, hogy az menjen mérnöknek, akinek van hozzá megfelelő affinitása, de aki meg humán beállítottságú az menjen utcaseprőnek napjainkban, vagy mi??? Szemét ez a mai világ. Egész életemben ügyvéd szerettem volna lenni, de semmi esély nincs rá államin, kiperkálni meg nem fogom...

2014. máj. 8. 23:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!