Kit nem fognak felvenni az idei retek érettségik miatt?
műszaki manager
egyébként idén pont tele volt koordináta geometrával, ami pont nem kell erre a szakra
nem az első rész fogott ki rajtam elhiheted
a töri 80%-ra még van esély szóval még felvehetnek
én is írtam már 80%-os matekot a könnyebb évekből
na az idei nem ilyen volt
Semmi extra nemvolt a matekba :)
az első 15 feladat típusfeladat, minden évibe ilyenek vannak,aki megcsinálta az előző évieket tudja
Az utolsó 3 (2) elismerem nehéz volt, de azokból is össze lehet hozni bőven részpontokat.
1. Minden évben megy a sírás érettségik után, hogy "jajj, az idei volt a legnehezebb". Persze, mindenkinek az tűnik a legnehezebbnek, amit éles helyzetben meg kell írnia, de igazából sok különbség nincs a feladatsorok között.
2. 65%-ot elérni azért nem egy hatalmas kihívás. Ha neked mégis az, akkor lehet, hogy nem olyan szakot kellene választanod, ahol a matek a felvételi tárgy...
3. Ha véletlenül mégis olyan iszonyatosan nehéz volt az érettségi, akkor elárulom: mindenkinek ugyanazt kellett megírnia... Szóval ha tényleg olyan nehéz, akkor a pontokon is meglátszódik, mivel azt a felvételizők pontjai alakítják. Ha nem sikerül bejutnod, akkor úgy tűnik, hogy másnak még sem volt olyan baromi nehéz a matek...
Nekem is a matekkal volt a problémám!
Én is műszaki szakokat jelöltem egyetemen, de így sajnos ennek lőttek... Mivel humán beállítottságú vagyok, de ott már túl nagy a telítettség, így nem volt más választásom sajnos. A Magyar és Történelem érettségim jól sikerült viszonylag, de sajnos a törinél sok pontom fog úszni a nem egyértelmű, vagy értelmezhetetlen megfogalmazás miatt...Az irodalom érettségin is volt egy vagy 2 ilyen feladat, ha jól emlékszem...
A mateknál az első részben sikerült benéznem az első részben is pár dolgot, de ez nálam betudható a kora reggelnek... A második rész pedig, a diagramon kívül véleményem szerint egy középszinthez képest elég nehézre sikerült... Szerintem az előző éviek könnyebbek voltak összességében, egy matematikában kevésbé jártas érettségiző is összeszedett simán egy kettest... Most az első rész viszonylag könnyűre sikerült, de a másodikban egy matekból gyenge embernek 5 pontnál több kevés eséllyel lesz... Értem én, hogy az menjen mérnöknek, akinek van hozzá megfelelő affinitása, de aki meg humán beállítottságú az menjen utcaseprőnek napjainkban, vagy mi??? Szemét ez a mai világ. Egész életemben ügyvéd szerettem volna lenni, de semmi esély nincs rá államin, kiperkálni meg nem fogom...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!