Szerintetek fel fognak venni? Félek :- (
Kiváncsi lennék a véleményetekre, hogy szerintetek fel fognak venni vagy sem.
Na szóval a kiszemelt szak a nemzetközi gazdálkodás.
Államira 1000%, hogy nem vesznek fel, csak a fizetősre van esélyem.
Itt vannak az előző évi statisztikák:
2009 | Jelentkezők száma (ANA+ANK): 1352 | Ponthatár (az öntköltségesre): 337
2010 | Jelentkezők száma: 1452 | Ponthatár: 337
2011 | Jelentkezők száma: 1261 | Ponthatár: 344
2012 | Jelentkezők száma: 1574 | Ponthatár: 352
2013 | Jelentkezők száma: 825 | Ponthatár: 309
2014 | Jelentkezők száma: 916 (az önköltségesre többen jelentkeztek, mint az államira) | Pontahatár: ???
A két tantárgy ami számít nálam, az az angol és a történelem. Angolból már megvolt az emelt szintű érettségim, 81%-os.
Töriből most érettségiztem középszinten, de nem sikerült jól az írásbeli, és úgy számoltam, hogy 55/60 pontos szóbelivel lesz összesen kb 335 pontom :S
Szerintetek ennél nagyobb, vagy kisebb lesz a ponthatár?
A keretszámokról illetve a felvettek számáról nem írtál semmit, ahogy arról sem, hogy korábban tisztán hányan jelentkeztek költségtérítésesre.
Igazából inkább a tavalyi, tavalyelőtti lesz itt a mérvadó, a korábbiakban jó eséllyel nagyobb arányú volt a felvettek között az államis.
Úgyhogy én azt nézném meg a helyedben, hogy tavaly mennyi volt a keretszám, és hogyan oszlottak meg az államis és az önköltséges helyek. Ezt vetíted a mostani keretszámra, így meglesz körülbelül, hogy mennyi önköltséges hely lesz.
Ezután pedig nézd meg, hogy tavaly milyen volt az önköltséges helyekre jelentkezők és a felvettek aránya, vagyis hogy hányszoros volt a túljelentkezés.
Az idei önköltségesre jelentkezők számából, illetve abból feltételezzük a tavalyhoz hasonló megoszlást a helyek között, idénre is meg tudod csinálni. Ha idén nagyobb lesz a túljelentkezés, akkor jó eséllyel nőni fog a pontszám. Persze ezt befolyásolják az érettségik is, de közelíteni azért tudsz.
Valószínűleg elég lesz a pontod
Ez főiksola? Vagy egyetem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!