Miért nem tanítják az iskolákban a KRESZ-t vagy akár a gazdaságtant?
Ami az életben maradáshoz kell,
a Pitagórasz tétellel vagy
Petőfi Sanyi anyám tyúkjával mit
kezdjek az életben?
Miért nem tanítják a gyerekeknek azt
amit később hasznosítani is
tudnak?
Az iskola célja az alapoktatás biztosítása, amire aztán specializált oktatást (pl. felsőoktatás) lehet építeni. Itt tudja eldönteni a gyerek, hogy mi az amire affinitása van. Szerinted jó lenne, ha eleve kizárnánk valakit a matematika oktatásból? Mi alapján? Mert buta (vagy inkább lusta) hozzá? Mi alapján veszed el tőle a potenciális mérnöki karriert? Gazdaságtant akarsz oktatni, de matekot nem?
Tény, hogy lehetne több praktikus óra (kooperációra serkentő kreatív feladatmegoldás, szociológia, gazdaság, adóügyek, stb) de az alapoktatás szerintem elvitathatatlan fontosságú abban, hogy kialakuljon a emberi logika és etika a gyerekekben. Arról nem is beszélve, hogy azért a gimis tananyag egyáltalán nem nehéz, aki nem érti meg a Pitagórasz tételt egy perc alatt, azzal valami nagy baj van.
A Pitagorasz tételnek mondjuk pont a nyáron vettem hasznát mikor kiszámoltam mennyi cserép kell a tetőre.
KRESZT tanítanak, a lányomék pont most veszik.
A versek, művészetek tanításáról meg annyit, hogy legalább megkapja mindenki az esélyt, hogy megismerje ezeket. Ha nem tanítanának ilyesmit a népesség még nagyobb része lenne tajparaszt.
Amúgy valóban sok felesleges dolog van, sőt ami hasznos lehetne pl. infó abból is egy csomó hülyeséget is tanítanak, de ezt nem egyszerű megreformálni. Azért látok biztató jeleket pl. hogy a gyereknek a suliban elég sok önálló kutatást igénylő feladatot is adnak. Ami a mindennapi élet dolgait illeti azokat szerintem a szülők feladata is megtanítani. Nem lehet mindent rányomni a sulira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!