Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik szak ha Olaszország a cél?

Melyik szak ha Olaszország a cél?

Figyelt kérdés

Hali!

Melyik szakot lenne érdemes választanom, ha később Olaszországban szeretnék dolgozni?:

-romanisztika olasz szakirány

-biomérnök

-had- és biztonság technikai mérnök

Melyiket lenne érdemesebb elvégezni?

2014. máj. 15. 18:01
 1/2 anonim ***** válasza:

Romanisztika, olasz szakirány, fontos, hogy tudd a nyelvet, ha már ott szeretnél dolgozni, legalábbis mindenképpen előny.

Nem nevezted meg, hogy milyen munkakörben szeretnél dolgozni. Valójában diploma nélkül is lehet dolgozni Olaszországban.

2014. máj. 15. 23:51
 2/2 anonim ***** válasza:

Nem tudom hány éves vagy (gondolom fiatal, ha most mégy egyetemre), miért szeretnél Olaszországba jönni...

Az előttem szólóval ellentétben én azt mondanám, mint itt élő, hogy jelenleg diplomával SEM lehet elhelyezkedni.

A fiatalok között (18-35 év) 42%-os a munkanélküliség. Az egyszerűbb és nehezebb (fizikai) munkát elviszi a rengeteg bevándorló, vagy az alacsony végzettségű olasz, a magasabb végzettséget követelő állások meg jóformán csak örököléssel érhetőek el.

Szerintem válassz egy olyan szakot, amivel otthon, vagy más országokban is találsz jó állást, tanulj nyelveket (angol és olasz a CERN kutató központokban nagyon fontos!), szerezz külföldi ösztöndíjakat és kutatási lehetőségeket, és utána dönts, hol akarsz élni.

Ne gondold, hogy azért írom, mert nem akarom, hogy ide gyere. Olaszország gyönyörű és izgalmas is tud lenni, főleg, ha sok pénzzel nyaralni jössz. De ez az ország - nem tudom mennyire ismered, éltél-e itt - mind mentalitásában, mind minden egyébben nagyon eltér a mi magyar életünktől.

Ajánlom, hogy olvasgasd ezt az oldalt:

[link]

Egy Firenzében élő magyar lány írja, aki nem csak a napos oldalt, hanem a mindennapi nehézségeket is szépen bemutatja. Érdemes a hozzászólásokba is bele-bele pillantani.

Üdv.

2014. máj. 16. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!