Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Lehetséges erre használni a...

Lehetséges erre használni a méltányosságit?

Figyelt kérdés

Konkrétan nincs leírva, de azon gondolkodom, hogy kredittúllépés esetén lehet-e kérvényezni, hogy tekintsenek el a fizetési kötelezettségemtől?

A méltányossági alatt leginkább + vizsga vagy tárgyfelvételt említenek, de van egy olyan mondatrész is, hogy egyéb a hallgató számára hátrányos döntés alól adhat felmentést. Szerintem a kredittúllépési díj ide tartozik. Szerintetek?

2016. máj. 19. 01:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Persze, bármit kérvényezhetsz.
2016. máj. 19. 01:24
 2/8 anonim ***** válasza:
Kérni bármit kérhetsz, de ők meg bármit megtagadhatnak. Ha valami olyat kérnél, ami nem kerül az egyetemnek pénzébe, jobb esélyeid lennének.
2016. máj. 19. 12:01
 3/8 A kérdező kommentje:
És ha kérvényezem és elutasítják, akkor úgy veszik, hogy ellőttem az egyetlen lehetőséget? Nem minta számítana, másra úgy sem használnám fel, csak érdekel. Köszi a válaszokat!
2016. máj. 19. 12:16
 4/8 anonim ***** válasza:
Milyen egyetlen lehetőség? Nem csak egy kérvényt lehet leadni..
2016. máj. 19. 16:15
 5/8 anonim ***** válasza:

az 1 lehetőséged akkor lövöd el, ha meg is kapod a kérvényben írtakat, a próbálkozások száma bármennyi lehet.

amúgy nálunk a méltányossági kérelmet nem lehetett arra használni, hogy "pénzügyi kötelezettség" alól adjon felmentést.

mondjuk nekünk a kredittúllépésre volt egy külön kérvény, és pl. ha BSC hallgatóként a leendő MSC szakodról hallgattál tárgyakat, akkor automatikusan eltekintettek a kredittúllépéstől.

De olyan sok kredittel gondolom nem lépted túl, hogy ez jelentős költség legyen számodra, vagy igen?

2016. máj. 19. 20:57
 6/8 A kérdező kommentje:
Sajnos igen, évekig abban a hitben voltam, hogy a teljesített kredit számít, nem pedig a felvett. Köszi a válaszokat!
2016. máj. 19. 23:26
 7/8 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés. Neptunban kis szövegdobozokat kell kitölteni, hogy mit és miért kérek. Alapból van megszólítás, viszont nincs befejezése a dolognak. Ezt írni kell szerintetek? Tehát pl.: Köszönettel: xy. Semmi nincs egyértelműen megfogalmazva...
2016. máj. 20. 00:09
 8/8 anonim ***** válasza:
Sose árt ha te is oda írod, inkább legyen 2x, amiből az egyik automatikus, mint egyszerse. Nem gondolod?
2016. máj. 20. 00:24

Kapcsolódó kérdések:

Emelt szintű történelem érettségin lehet számológépet használni?

A töri tanár említette de sehol sem olvastam, hogy ez megengedett lenne. Elsősorban a statisztika alapján történő teszt kitöltésénél venném igénybe.

Szabad használni a piros mozaikos töri atlaszt holnap érettségin?

Erre gondolok, olyay halottam hogy majd csak jovore lehet hasznalni iden meg nem. Hogy is van ez?

Milyen atlaszt lehet használni? Hoznak be egy-kettőt a tanárok is?

Eltűnt a mozaikos atlaszom az iskolából a padomból, és csak régebbit tudnék vinni. Nem tudom milyet lehet bevinni, meg azt se, hogy milyen az amit tudna adni az egyik ismerősöm, de az biztos, hogy elvileg eggyel régebbi. Valószínűleg abba is van kronológia, nem?

2016 magyar érettségi! Mik azok a muvek amiket a legtobb ervelesnel fel lehet hasznalni?

Valami tippetek vagy, hogy milyen ervelesre lehet szamitani?

Ezt így lehet használni az érettségin?

Használhatom így "bekönyvjelzőzve" a függvény táblázatom?

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!