Mi az a 8 osztályos gimnázium? És a 4 vagy 6 osztályos miben különbözik?
Figyelt kérdés
Romániai vagyok, és most olvastam az egyik ilyen hírportálon, hogy nagyon gyengék lettek a gimnáziumi felvételik. Rákattintottam, s néztem, higy 4/6/8 osztályos gimnáziumok. A 4 osztályost még értem. Oda a 8.-os felvétélizik, majd 4 év múlva 12.-es. De a többi? Ott 8. Után MÉG 8 osztályt járnak? :o ne haragudjatok, csak nekem furcsa s azért kérdezem, mert itt minden 4 osztályos.2016. jún. 21. 10:27
1/3 anonim válasza:
Lehet 4. és 6. osztály után is kezdeni a gimnáziumot. Ennek az az értelme, hogy egy gimnáziumban általában magasabb a színvonal mint az általánosban így jobb oktatást kaphatsz már 5. vagy 7. osztálytól kezdve és hozzád hasonló képességűekkel tanulhatsz együtt mivel gimibe van felvételi általánosba meg nincs.
2/3 anonim válasza:
Illetve van 5 eves kepzes is. Ez kettannyelvu vagy emelt szintu nyelvi osztalyt takar. Az elso,vagyis 0.evben nagyon magas oraszamban tanulod a nyelvet,es szinte semmi mas orad nincs(nekem anno 2 matek,1 magyar,3 info es 3 tesi volt a nyelv mellett). Utana pedig a masodik tanevtol 9.es vagy,ahol azt tanulod,amit a 4 eves kozepiskolakban elso evben kell. Remelem,nagyjabol erthetoen osszefoglaltam.
3/3 A kérdező kommentje:
Igen, köszönöm. Mostmár értem :p
2016. jún. 29. 12:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!