Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » SZIE vagy SZTE élelmiszermérnö...

SZIE vagy SZTE élelmiszermérnöki BSc-ről lehet továbbmenni táplálkozástudományi MSc-re (pl Semmelweis)? Vagy mennyire nehéz a dietetikus képzés?

Figyelt kérdés
Sajnos nem volt túl jó biosz és kémia tanárom, de fejlődőképesnek tartom magam. A kérdés az, hogy mennyi alaptudás kell hozzá.

2021. jan. 2. 21:10
 1/8 anonim ***** válasza:
77%
Mihez mennyi alaptudás kell? Most érettségizel? Akkor bármit is választasz kell hozzá emelet biosz vagy kémia vagy fizika. Az élelmiszer mérnöki nehezebb mint a dietetikus, de utána ha mész Táplálkozás tudományi MSC-re nem végezheted egy dietetikus munkáját. Nem jogosít étkezési és táplálkozási tanácsadásra, cégeknél lehetsz élelmiszermérnökivel és táplálkozás tudományival fejlesztő mérnök.
2021. jan. 2. 23:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
Most fogok érettségizni igen, de az általad felsorolt érettségikről sajna már lecsúsztam ( földrajzból közepeztem és még angolból emeltezek majd). Viszont mivel a felvételhez nem követelmény, gondoltam ezek nélkül is teljesíthető a szak. Ha felvesznek, akkor nyáron úgyis átismételgetném a bioszt kémiát. Vagy így nem bírnám ki szerinted? :/
2021. jan. 3. 17:25
 3/8 A kérdező kommentje:
Ez most új infó volt, hogy a dietetikus könnyebb mint az élelmiszermérnöki.Mástól fordítva hallottam :)
2021. jan. 3. 17:27
 4/8 anonim ***** válasza:

Egymérnöki azért nehezebb mint a dietetikus, bár az az eü diplomák között sem büfé szak. Ott kb a 2. legnehezebb.

Angol emelt még jó lehet de a föci hát sehová nem kell. Dietetikus szakhoz meg nagyon kell a kémia sok van és mikrobiológia sejtbiosz is.

2021. jan. 3. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Élelmiszermernokin rengeteg fizika-kémia van, ahol sokat kell számolni. Matek és Élelmiszer-ipari műveletek is van, ami szinten nem a legegyszerűbb tárgy. Ellenben a dietetikus, ott nem hiszem, hogy vannak ilyen tárgyak, de az anatómia sem egyszerű.

Szerintem az élelmiszermernok hosszú távon jobb lehet, mert táplálkozáshoz “értő” személybol eléggé telített a piac.

Legalábbis nekem ezt mondtak, amikor dietetikus akartam lenni.

2021. jan. 5. 21:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
52%
Utolsó dietetikus szakon a következők vannak, élelmiszer mikrobiológia, orvosi mikrobiológia, kémia ( szerves-szervetlen bioszervetlen), élelmiszerkémia, kolloidika, nutrigenomika biokémia, biofizika, sejtbiológia, élettan anatómia, étrendtervezés és számítások, költségvetés számítások stb.
2021. jan. 5. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
79%
Én is úgy tervezek dietetikára menni (SOTE), hogy németből emelteztem, az angol a választott. A biosszal és kémiával, mint tantárggyal nincs bajom, a tanár (igazából a dogái) miatt nem szerettem/szeretem az órákat :(. De érdekel a dietetika, és az azzal kapcsolatos kémia/biológia, szóval nem parázok nagyon, hogy nem fogom tudni. Valószínűleg szívás lesz érettségi nélkül, de kíváncsi vagyok. 😍 És mivel amúgy tanultam a dogákra, ragadtam is rám valami, majd kiderül :D
2021. jan. 8. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha értelmetlen menza recepteket akarsz magolni és orvosi szintű anatómiát tanulni 0 megbecsülés mellett akkor gyere sote dietetikára :)
2021. jan. 28. 23:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!