Milyen esélyeim vannak az egyetemen magyar nyelv és irodalom szakos tanárképzésen az alábbiak alapján?

A másik szakpárom
Mármint a másik szakod. MErt egy szakpárod lesz, ami két szak. MAgyaros tervekkel ezt leírni...

Az egyetem tök más, mint a gimi. 81%-os középszintű magyarral kerültem magyar szakra, imádtam, és egy percig sem éreztem úgy, hogy lemaradásban lennék az emelt magyarosokhoz képest. Persze, volt egy csomó szerző (pl. Lengyel Péter, James Joyce, Garaczi László stb.), akikről az egyetemen hallottam először. De rengeteget olvastam.
Ez azért nem egy gazdinfó, ahol elvérzik az, akinek nincs a kisujjában a matematika... De nem is egy nyelvszak, ahol szintén fontosak az erős alapok...
Nekem gimiben kínszenvedés volt minden magyaróra, mert borzalmas volt a magyartanárom. Csak az tartott életben, hogy szerettem olvasni. :-D Aztán egyetemen nagyon jó óráim voltak, és nagyon jó oktatóim.
Az alapképzést a PTE-n, a mesterképzést az ELTE-n csináltam, aztán doktoráltam is. Ha most még van is valami hiányosságod, az behozható.
Persze rengeteget kell olvasni, ez alap. Ha sokat olvasol, idővel fejlődik a szövegértésed és az íráskészséged is. A lényegkiemelésbe is bele fogsz jönni.
Ha ez érdekel, ez a vágyad, én nem beszélnélek le róla... :-)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!