Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mit javasoltok inkább? Nemzetk...

Mit javasoltok inkább? Nemzetközi gazdálkodás alapszak, vagy pénzügy és számvitel alapszak?

Figyelt kérdés

márc. 7. 22:53
A kérdező szavazást indított:
Pénzügy és számvitel
Nemzetközi gazdálkodás
12 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Pénzügy és számvitel - viszont ugyanúgy két idegen nyelv ismeretével, ami az NG-hez is kellene.
márc. 7. 23:04
 2/4 anonim ***** válasza:
66%

Nézd melyik munkára van sok állás hirdetés, aztán nézd meg kb mennyi az átlagbérigény rájuk, meg a bériránytűvel mi a jellemző.

Ezek alapján döntsd el hogyan akarsz élni.

Ha nemzetközi gazdálkodásra találsz 20 állást, a pénzügyre 2-t akkor az előbbivel valószínűleg lesz is munkád, az már más kérdés milyen fizetés társul hozzá. Vagy ugyan ez fordított számokkal.

Azt tudom mondani, jobb nem az álom munkában dolgozni, mint azon agyalni mit miből fizetsz ki, vagy miből lesz házad, stb.

Jó dolog az önmegvalósítás, de ha ezt tettem volna, akkor minimálbért keresnék, albérletben élnék és busszal járnék dolgozni. Mivel kielemeztem mit kezdjek magammal, van nagyon szép pár éves házam, drága autóm, minden évben van pénz külföldi nyaralásra, és hó végén sem okoz problémát egy váratlan 100000-ft-os kiadás.

márc. 8. 06:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Inkább a pénzügy és számvitel!
márc. 8. 17:53
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ. Én mivel vállalkozó akarok lenni az NG-t fogom választani, illetve meglátásom szerint több olyan skillt és tudást ad amit nem tud átvenni az AI szóval nekem jobban tetszik, meg nekem jól is mennek az idegennyelvek.
márc. 9. 07:52

Kapcsolódó kérdések:

Gazdálkodás és menedzsment vagy Pénzügy és Számvitel vagy Kereskedelem és Marketing? Angolul vagy magyarul?

Sziasztok! Mindenképp egy gazdasági szakra szeretnék menni egyetemen, és érdekelne a véleményetek, hogy melyikkel járnék jobban a jövőben. Nem jelent gondot, ha extrovertáltnak kell lenni a későbbiekben, illetve a matek se, mert elég jól megy. Melyik szak melyik...

Pénzügy és számvitel vagy gazdálkodási és menedzsment?

Tudom, hogy kismillió hasonló kérdés van, sokat el is olvastam, de egyiknél sem találtam kielégítő választ. Egyelőre a Felvin a gazdálkodási és menedzsmentet jelöltem meg, de egy kicsit elbizonytalanodtam, mert nagyon sok embertől hallottam, hogy szintúgy erre a...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!