Tempus Felnottek iskolajarol mi a velemenyetek? Nezegettem a tavoktatast, sajnos nincs idom iskolaba bejarni munka, es csalad mellett. Hogy vannak az online orak, milyen ido kozonkent, felelesek, hogy vannak,stb??
Szia!Én távoktatásban csináltam, de sajnos több érettségi tárgyból is megbuktam. :( Számomra kevés volt az a felkészítés, hogy teszem azt küldik a Classroomon pl. matekból, hogy a tankönyv 45-60 oldalig olvassuk el, oldjuk meg a feladatokat. Meg néhány, bárki számára elérhető youtube videót linkelnek a tanárok, jellemzően zanza videókat. Amennyi pénzt az X évre kifizettem már, nem voltam hajlandó magántanárokhoz járni.Sajnos az érettségi vizsgára az ország másik felére “osztottak be”, mondván ott van hely, hol ott a lakóhelyemtől nem messze is van kihelyezett intézményük. A levelekre lassan vagy egyáltalán nem válaszolnak. Az utolsó pillanatig halogatnak sok mindent.
Nincsenek online órák, 3 havonta van teszt formájában dolgozat, amire van kb. 5 napod, hogy elkészítsd.Év végén van egy webkamerás vizsga, ugyan olyan tesztet kell kitölteni, csak a kamerát közben be kell kapcsolni. Viszont sokan nincsenek jelen akkor sem, meg van, aki kamerát sem kapcsol. Ha van még kérdésed, írj bátran. Ha egyedül is tudsz tanulni, Neked való. Ha olyan helyet keresel, ahol a pénzedért bármi áron átrúgnak, akkor ez nem az a hely. Én Törzslapot kaptam, egyelőre még keresem a motivációt, hogy a maradék tárgyakból leérettségizzek valahol, valamikor…
És a végére, hogy néhány kételyt eloszlassak…Itt nem az van, hogy a pénzedért, majd megadják a kettest, meg “laza” érettségi lesz. Ugyan úgy mint a 18 éveseknek, telefon ki a tanárhoz, számológépeket átnézik, a felügyelő tanárok a teremben, mint a kápó mászkálnak a sorok között. Az estis diákok (mert azokkal érettségizünk) pofátlanok, pofáznak folyamatosan, valamiért megy velük a kivételezés - persze, mert ismerik a tanárok őket, pedig én hagytam náluk majd fél milliót.
Első vagyok.
A kudarc és csalódás élménye egy darabig az egész folytatást elnyomta bennem. Ha nem is tűnik úgy, de felnőttként munka, család mellett nem kevés energiát fektettem bele, de sajnos csak magamra számíthattam, nem úgy, mint egy “kisdiák”, akinek más feladata nincs, csak a tanulás.
Most már magamnak kellene a Kormányhivatalban jelentkezni a javító vizsgákra, ami fizetős persze. Egyelőre úgy vagyok vele eddig is megvoltam nélküle, ezek után is megleszek. Talán, ha több időm lesz, majd megpróbálom újra. :)
Kapcsolódó kérdések:
Jelentkeztem főiskolára, gazdálkodás és menedzsment szakra, szeptembertől kezdődik ha felvesznek. 20éves vagyok, elkezdtem dolgozni. Havi 14-16munkanapom van 11órás munkaidővel. Van már egy végzettségem, tehát a tanulás alapjáraton nem okoz problémát, persze fősulin...
A neten van megbízható - ingyenes - tesztssor az eduKRESZ mellett? Kíváncsi vagyok a véleményetekre.
Azon belül az informatika/programtervező karról! Szeretnék pozitív és negatív kritikákat is kérni! Most fogok jelentkezni, és nem tudom véglegesíteni, hogy hova is menjek.Segítségeteket nagyon köszönöm!
Elsősorban pszichológiát tanuló, illetve ápolónak tanuló hallgatók véleményére lennék kíváncsi, de bármilyen komoly válasznak örülök.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!