Mit javasolnátok? (továbbtanulás)
Az a véleményem, hogy amiből manapság hiány van (külföldön is) az reáltárgyakhoz kapcsolódó végzettség. (mérnök, orvos)
Ha megnézel egy felvételi tájékoztatót vagy a felvi.hu-n a szakleírásokat, és hagyod, hogy elvakítson a sok csilli-villi fene-se-tudja-mire-jó szak, bajban leszel. A képzés végén mindenképpen. Ne menj marketingszakembernek, menedzsernek vagy nemzetközi gazdálkodónak mert millióan vannak és nem jó semmire. (Megjártam egy ilyen kamuszakot, most normálisat tanulok, nem a levegőbe beszélek)
A te kritériumaidnak megfelelő szak hirtelen csak egy jut eszembe, az pedig a nyelvtanár. Külföldön el lehet helyezkedni vele, mondjuk angoltanárként keleten vagy hasonló.
Egyébként javasolnék még egyet: Biztos, hogy olyan rossz vagy matekból vagy csak borzalmas a tanárod?
Nekem utóbbi volt, és gyűlöltem a matekot. Aztán egyetemen, ahol egyébként a matek nálunk sokkal keményebb, nincs vele gondom, értem/tudom.
Ha teheted látogass meg valamilyen egyetemi előadást, különös tekintettel a matek részére és bizonyosodj meg róla, hogy tényleg olyan rossz vagy-e belőle.
Csak azért, mert én is ebben a hitben éltem mint te, rájönni pedig, hogy nem én vagyok a hülye 2 évembe van. (: Fontold meg.
"Szorgalommal és kitartással BÁRMI megtanulható" egy mérnökhallgató ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!