Megéri átmenni más suliba 11. elején?
De egyszerűen lusta vagyok tanulni, valahogy érettségit megkapnám akkor egyetemen megint hátránnyal kezdenék mert gondolom kell a 9-12 es anyag hogy jobban megértsem stb..
egy érettségivel mit tudok csinálni egyébként ? jobb lett volna szakra menjek aztán visszairatkozok és lerakom az érettségit ..
Egy érettségivel elmehetsz eladónak (jobb esetben, mert már ahhoz is kell okj, és valakinek van is, szóval hátránnyal indulnál jelentkezésnél), meg egyéb ilyen szintű munkát vállalhatnál, mint például raktári dolgozó. Sok esetben be se jelentenek majd, mert tudni fogják, hogy így is elvállalod, és nem lesz TB-d, nem lesznek jogaid, nem részesülhetsz kedvezményekből, szóval kábé csicskája leszek valakinek. Egy szakma mindenképp kell szerintem.
Én amúgy alig tanultam középsuliban, kábé 3 tárgyat szerettem, és azokra tanultam is hébe-hóba, mégis megyek egyetemre. Egyetemen nem kérdezik a középsulis anyagot. Ha jó vagy matekból, akkor elmélyítik a tudásodat, illetve adnak hozzá még 20 tonnányi matektudást, de persze ez szakfüggő, valahol nincs is matek.
Én nyelvszakra megyek, gondolhatod, hogy ott nem fognak kérdezni semmi középsulisat, mert ha én japán szakos leszek, ott senkit nem fog érdekelni, hogy mennyire vágom a magyar írókat, vagy mennyire tudok számolni. Teljesen más tárgyaim lesznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!