Mi legyek, ha nagy leszek? (10. osztályos lány vagyok; bővebben lent)
Ez azért is nehéz kérdés számomra, mert eddig mindenből kitűnő voltam/vagyok, tehát nem igazán tudom, hogy mi az ami kiemelkedően jól megy.
10.-es gimnazista lány vagyok, humán tagozatos. A legtöbb tárggyal nincs gondom, amit semmiképp nem szeretnék az a fizika, a matek, a tesi és ének illetve az angol. (jól megy, és ha rám kényszerítik, nem vagyok rossz, de egyáltalán nem szeretem használni...)
Bioszból már indultam néhány versenyen és nem is rossz helyezéseket értem el...
A fő kedvenceim a kémia az olasz és az irodalom.
egy ideig orvos akartam lenni, de erről pár éve letettem (boncolás, vér, rossz fizetés) szerettem volna ügyész, pszichológus vagy grafikus is lenni.
Elég tág az érdeklődési köröm, viszonylag jól kezelem az embereket, vezető egyéniség vagyok, szeretném látni a világot, és lehetőleg jól fizető "értelmiségi" munkát kapni. Elég kreatív vagyok, egyszerre sok dologra tudok figyelni, de emiatt kissé szétszórt is vagyok. Minden érdekel, de kevés dolgot csinálok végig. Ha muszáj képes vagyok koncentrálni, de nem vagyok az a magolós fajta. Inkább csak megjegyzem a dolgokat, illetve ha valami érdekes, azt tökéletesen vissza tudom idézni.
Ha valakinek eszébe jut valami jó, kérem írja meg. Hamarosan faktot kell választanom, de a tárgyak sokfélesége miatt még fogalmam sincs mit válasszak.
Nekem így hirtelen a gyógyszerész szak ugrott be. Ezt egyetemen tudod majd tanulni.
Vagy gyógyszertári asszisztens - OKJ-képzés.
Azzal, hogy a matekot és a fizikát kilőtted, azzal elég sok jó dolgot is kilőttél.
Magyarországon hiányszakmák a mérnöki szakmák, tehát álláshely az van belőle, és ugyanakkor nagyon jól fizető szakmák. PL egy KEZDŐ építészmérnök átlag fizetése havi 405 000 FT
És ahhoz kell a rajz, és mivel Te akartál valamikor grafikus lenni, ezért úgy gondolom, biztosan érdekelne.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Az építészeten én is gondolkoztam, de sajnos a fizikát muszáj kizárnom: egy nagyon gyenge tanárunk van; minden évben "meg kell küzdenem" hogy ne négyes (vagy még rosszabb) legyek... az alapjaim annyira gyengék, hogy nem tudnám utolérni magam. A matekot végül is nem zártam ki, de sajnos ebben a tárgyban nincs valami nagy tehetségem.
Igazából, ha őszinte akarok lenni három csoportot alakítottam ki fejben abból az öt tárgyból, amit el tudok képzelni, mint jövendőbeli "állandóan használt" dolog:
olasz; magyar, töri; biosz, kémia
Még várom a válaszokat, ha valakinek van ötlete és segítene!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!