Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Gyógyszerész, orvos, biológus,...

Gyógyszerész, orvos, biológus, vegyész (mérnök) hallgatók! Vannak számolós tárgyaitok?

Figyelt kérdés
Ha igen, hogyan zajlik az óra illetve a vizsga? Számoltok feladatokat egész órán és ad vizsgára valami számítást?

2015. dec. 30. 20:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
88%
Vegyészmérnökin végeztem, természetesen van számolás, jó sok, hiszen egy mérnöknek talán ez a legalapvetőbb dolog. Vizsgán 99%-ban nem kértek semmilyen gyakorlati jellegű dolgot, csak elméletet, esetleg elgondolkodtató kérdést, de számolást nem. Azokat írásban, évközi ZH formájában kellett teljesíteni. Igen, az óra úgy zajlik, hogy a gyakorlatvezető számolásokat old meg, legtöbb esetben önállóan, ritkábban interaktív módon. A ZH-ban pedig az óraihoz hasonló, vagy kicsit bonyolultabb feladatokat kell megoldani.
2015. dec. 30. 20:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
86%

megpróbálom röviden:


igen vannak számolós tantárgyaink:

általános kémia, fizikai kémia (de az összes kémiai tantárgy ilyen), vegyipari technológiák, vegyipari művelettan, fizika, vegyipari géptan, matematika


fizikai kémiában pl nekünk le kellett vezetni bizonyos összefüggéseket (integrálni, deriválni kellett) és képletekbe behelyettesíteni


vegyipari művelettan inkább képletekbe behelyettesítés volt, de ott is kellett kicsit integrálni és deriválni, meg dimenzióanalízist végezni


Laboron meg alig lesz olyan jegyzőkönyv ahol nem kell számolni


Szóval igen vegyészmérnök képzésen lesz számolós tantárgy


A számolós tantárgyak általában félévközi jegyesek voltak nekem, de vizsgán is előfordulnak számolások.


Vegyészképzésen is lesz mit számolnod


Egy kis ízelítő:Ez volt differenciálegyenletek vizsgán az feladattípus

[link]

2015. dec. 30. 20:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
89%
Számolós tárgy biológia szakon és minden természettudományos szakon van, mivel a természettudományok alapja a matek, ezeknél a szakoknál ( mint a biológia) integrálás, deriválás, határértékek és függvények a fő anyagok.
2015. dec. 30. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
76%

Én a gyógyszerész szakról tudok nyilatkozni: bár még csak most kezdtem, már elég sok számolós tárggyal találkoztam (és mennyi lesz még.)

Ilyen a matek például, amiből van előadás és gyakorlat, a gyakorlaton csak számolunk, és ebből a szorgalmi időszak vége felé van egy nagyobb számonkérés. Integrálás, deriválás stb.

Kémián is kell természetesen számolni, típusfeladatokat megoldunk, aztán otthon kell gyakorolni. Minden számonkérésben van évközben, vizsgán csak alapszintű, de az beugró jelleggel.

És van még a biofizika, ahol számolás van, ezeket nem is nagyon gyakoroljuk se előadáson se gyakorlaton (elvileg van olyan csoport, aki igen). Feladják a feladatokat, aztán vagy leülsz vagy nem... Számon kérni számon kérik évközben is, és vizsgán is ugyanúgy van egy beugró jellegű. De sokszor csak képletbe kell behelyettesíteni, csak meg kell tanulni a hátterét, hogy tudd melyikbe.

2015. dec. 30. 21:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a bő válaszokat :) És amit matekból kérnek deriválást azt elmagyarázzák hogyan kell, aki mondjuk nem volt emelt matekos?
2015. dec. 30. 22:53
 6/11 anonim ***** válasza:
59%
4-es vagyok, nekünk ezeket az alapoktól kezdték felépíteni. :) Bár gyorsabb a tempó, mint amit az ember középiskolában megszokott, szóval tartani kell a lépést. :)
2015. dec. 31. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Én is a gyógyszerész szakról tudok nyilatkozni. Matekból van deriválás, integrálás, sorozatok, függvények határértéke, differenciálegyenletek és minden finomság. :D Van belőle gyakorlat is, ahol csak számolunk. Nálunk például táblánál kellett megoldani a feladatokat a hallatóknak és ha tudtad, kaptál érte pluszt, ha nem, akkor nem volt semmi következménye, viszont ciki volt, ha csak te nem tudtad. :D Fizikán szintén sokat számoltunk, sőt a vizsga egyik fele számításos rész volt. Biofizikából van laborgyakorlat is, ahol mérések alapján kell számolni és jegyzőkönyvet kell róla vezetni. A fizikai kémia csupa számolás. Vizsgán is kell számításos feladatot megoldani, levezetni. Amúgy az összes kémia laboron kell valamilyen számolást csinálni: kitermelést, tisztaságot stb. számolni. :)
2015. dec. 31. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
Én az orvosiról tudok nyilatkozni : kémiából az évközi zh-k mind számolósak,de előtte szemináriumon mindegyikre oldunk mintákat és tudod otthon gyakorolni,tényleg olyt kérnek számon.Sejtbiológiából pár nagyon egyszerű számolás van.Biofizikából előadáson is számoltunk néha,meg gyakorlaton,de ott is megadják a képleteket amikbe tudnod kell behelyettesíteni :)
2015. dec. 31. 19:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Orvosi: Kémián és biofizikán vannak számolások, de azok kb kimerülnek a képletbe helyettesítésnél. Biostatisztika már egy fokkal bonyolultabb, (de nem nehéz) ebből a vizsga is írásbeli számolós volt. (DOTE)
2016. jan. 2. 01:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:

SZTE GYTK-ról tudok nyilatkozni.

Van matek előadás és gyakorlat. Előadáson elméleti matematikát tanulunk, megtanuljuk hogyan kell levezetni a deriválási és integrálási szabályokat, ezentúl sok függvénytan és határérték-probléma van. Ezekből áll a vizsga (szóbeli). A gyakorlaton begyakoroljuk a fent említett dolgok alkalmazását. Nem lehet segédeszközt használni (számológépet sem!). A biostatisztika mérföldekkel könnyebb a mateknál. Biofizikából eső félévben nincs számolás, második félévben van labor pár közepes nehézségű számolással. Kémiából rengeteg számolás lesz a 10 félév során, melyekből évközbeni számonkérésekre lehet számítani. Vizsgán számolásos beugró szokott lenni, ha az nem sikerül, akkor nem lehet vizsgázni.

2016. jan. 9. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!