Egyik ismerősöm lánya látássérült. Hol lehet kapni olyan írógépet amit a vakoknak találtak ki? És mi a neve? Kb mennyi lehet?
pontírógép, a szövetségben lehet venni.
Mondjuk nem tudod a nevét, de lazán beírtad kulcsszónak.
Bocs, de hadd kérdezzem meg: miért írógépet akartok venni?
Van látássérült ismerősöm, nekik a számítógépen van olyan program, hogy simán tudja használni.
Ha írógépet vesztek, akkor megnehezítitek a jövőbeni elhelyezkedését is, mert ilyen speciális írógéppel kevés helyen dolgoznak, de ha megtanul a számítógépen tanulni, akkor sokkal nagyobb előnyt szerez - hiszen szám. gépes munkakörben sokkal több helyen el tud helyezkedni.
Íme, néhány szó erről
Köszi, így már értem :-)
3-as vagyok.
Látássérült vagyok.
Igen, tanítják a braille-t, de minek. Annyi értelme van, mint látókat kézírásra tanítani, pontosabban még annyi sem, mert braille-ben nem lehet aláírni, a bevásárlólista telóban vagy fejben van, ezen kívül nagyságrendekkel lassabban olvasható, mint látóknak a kézírás, a felolvasóprogramot már nem is említem.
Integrált oktatásban használhatatlan, mert az órákon k*rvára zavaró a gép kattogása.
És egyáltalán. Számítógép, számítógép, számítógép. Ezt erőltessétek, mert anélkül egy vak ma már nem él meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!