Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Titeket nem zavar ha kritizálj...

Titeket nem zavar ha kritizálják a helyes helyesírás?

Figyelt kérdés

mert nekem már betelt a pohár, tele van a hó cipőm azzal hogy kérdezek valami komolyat és akkor meg jönnek ilyen hülyeségekkel hogy tanulj meg irni meg tanulj meg magyarul,

kit érdekel a helyesírás hiba ha egyszer komoly dologról van szó.

2011. jún. 13. 21:38
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem elég szégyen, ha valaki nem tud írni. Velem is megesik egyszer-kétszer, hogy elgépelek valamit, vagy vétek valamilyen kisebb hibát, de aki nem képes tagoltan írni, kis-és nagybetűket használni, aki nem tudja, mit kell egybe- vagy különírni, az maradjon csöndben.

Szerintem a helyesírás elég komoly dolog, mert tökéletes képet ad arról, hogy az író mennyire igényes vagy igénytele ember.

2011. jún. 14. 12:19
 22/25 anonim ***** válasza:

"tökéletes képet ad arról, hogy az író mennyire igényes vagy igénytele ember."

Azért ne essünk túlzásba, tökéletesen következtetni még a grafológusok se tudnak belőle, akik tudománynak hazudják magukat, nem hogy csak a helyesírásból. Én anyám sem valami jól ír helyesen, de olyan igényes, hogy az agyamra megy.

2011. jún. 14. 12:24
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem, egyáltalán nem zavar.

Ez egy olyan oldal, ahol írsában kommuikálunk egymással, így eléggé nehezíti a közlésfolyamatot az a tény, ha valaki nem tud helyesen írni. Itt van erre egy remek példa:

-Nem kérek kakaót. ( nem kell a kakaód, vidd a fenébe)

-Nem, kérek kakaót. ( kell a kakaó, köszi, hogy felajánlottad).

Vagy a kedvencem:

- Vettem a boltba/hová?/ kenyeret. ( Így azt jelenti, hogy a boltnak vettél kenyeret. Mi a francnak ? Ott veszed meg, nem ?)

-Vettem a boltban/hol?/ kenyeret. ( Na, így mindjárt más. Ez jelenti azt, hogy elslattyogtál a közértbe/hová?/ és vettél kenyeret.)

Nem várom el mindenkitől, hogy ő egy helyesírási kéziszótár legyen, én sem vagyok az, vétek én is hibát. De az, hogy valaki egy nyomoronc mondatot- de azt ismegkockáztatom, hogy szót- nem tud leírni, az gáz, vérciki.

Hogy várod el, hogy megértsék a mondandódat, ha a válaszolók nem értik, hogy mire gondolsz ? Ha annyival nem tiszteled meg őket, hogy normálisan leírod, amit akarsz ? Ők segítenek neked, adják meg a választ a kérdésedre.

És amúgy az intelligenciát is tükrözi. Nem feltétlenül az az intelligens, aki veri Eisnteint agyban. Az is intelligens, aki kulturált módon fel tud szólalni. Igényesnek kell lenned szóban és írásban is.

2011. jún. 14. 13:36
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

"kritizálják a helyes helyesírás?"

Nem a helyes, hanem a helytelen helyesírást kritizálják. A kérdésnek nincs is értelme. Innentől kezdve örülj, hogy kaptál három oldalnyi használható választ.

2011. júl. 2. 11:23
 25/25 anonim válasza:
Nem kritizálják, mert ritkán hibázok.
2018. febr. 12. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!